Nvidia förväntas lansera nästa arkitektur och Geforce RTX 40-serien någon gång under hösten och nu ser det ut som att man hoppas på att erbjuda hög tillgång med RTX 4090 till synes redan i produktion.

Hösten förväntas bjuda på en rad stora hårdvarunyheter. Nya grafikkort från både AMD och Nvidia förväntas stå på schemat efter sommaren. Nvidia påstås ha startat produktionen av sitt high-end grafikkort Geforce RTX 4090 sedan cirka två veckor tillbaka. Något som förhoppningsvis kommer innebära en hög tillgång på RTX 40-seriens grafikkort och i bästa fall även prislappar som lägger sig någorlunda nära riktpris.

Ryktet kommer från Twitter-användare @harukaze5719 som tidigare har prickat rätt med flera läckor angående hårdvara. Användaren publicerade två bilder som till synes visar tillverkningsschemat för en icke-bekräftad fabrik som sägs stå för en del av tillverkningen av RTX 4090.

Bilderna visar då vad som ser ut att vara referenser till fyra olika omgångar av RTX 4090 som ska vara under produktion. Samtliga med 24 gigabyte videominne och tre DisplayPort-anslutningar tillsammans med en HDMI-port. Övriga specifikationer listas däremot inte. Produktionen av dessa sägs ha påbörjat under mitten av augusti månad. Cirka två månader innan Nvidia förväntas lansera RTX 40-serien officiellt.

Huruvida dessa bilder faktiskt är äkta eller inte är i princip omöjligt att säga. Har produktionen startats sedan en tid tillbaka ser det i alla fall ut som att Nvidia håller schemat för en lansering i oktober. Allt vi kan göra just nu är helt enkelt att hoppas på att Nvidia har planerat i förväg och att grafikkortsbrister är något vi lämnar bakom oss.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid