Den rådande hårdvarubristen håller i sig och ska enligt en rapport även drabba kommande Radeon RX 6700 XT som sägs dyka upp i Europa i endast ett par tusen exemplar.

Att införskaffa ny hårdvara är i många fall lättare sagt än gjort med den rådande hårdvarubristen. Både AMD:s och Nvidias senaste grafikkortsserier lyser med sin frånvaro på butikshyllorna då de låga antal enheter som funnits tillgängliga inte har varit tillräckligt för att möta efterfrågan. Denna historia sägs nu upprepa sig när det kommer till lanseringen av AMD:s grafikkortsmodell Radeon RX 6700 XT.

Enligt Igor Wallossek hos hemsidan Igor’s Lab kan det röra sig om endast ett fåtal tusen exemplar som hittar sin väg till Europa allt som allt. Detta efter att han ska ha fått information från både partnertillverkare så väl som distributörer i Tyskland runtom i Europa.

Samtidigt menar Twitter-användaren Harukaze5719 att AMD ska ha försett Sydkorea med ett större antal exemplar än vad man hade förväntat sig. Exakt vad detta innebär framgår dock inte. Det har varit låg tillgång på de grafikkortsmodeller ur Radeon RX 6000-serien som lanserats hittills. Således behöver inte ”ett större antal” nödvändigtvis innebära att det kommer vara tillräckligt för att möta efterfrågan.

Exakt hur läget kommer att se ut för RX 6700 XT vid lanseringsdags återstår att se. Lanseringen är planerad att inträffa den 18 mars.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid