Lanseringen av AMD:s grafikkortsmodeller Radeon RX 6800 och RX 6800 XT har fått motta en hel del kritik på grund av låg tillgång och hög efterfrågan. Nu har det bekräftats att AMD slutar tillverka sina referensdesigner inom ett par månader.

AMD:s senaste grafikkort ur Radeon RX 6800-serien har i sig mottagit en hel del positiv kritik. Däremot har själva lanseringen kantats av kritik från såväl media som konsumenter. Detta på grund av en väldigt begränsad tillgång på de nya enheterna som sålde slut på endast ett par minuter med många potentiella köpare som blev utan.

Förhoppningsvis kommer detta att ändras inom snar framtid. De första partnertillverkade varianterna av de nya grafikkorten förväntas lanseras och fylla på butikshyllorna under nästa vecka. Förutsatt att ens partnertillverkarna fått tillräckligt många grafikprocessorer för att kunna bunkra upp med enheter hos återförsäljare.

Nu har AMD:s Scott Herkelman bekräftat via Twitter att AMD kommer att avsluta produktionen av referenskorten av RX 6800 och RX 6800 XT tidigt nästa år.

Det hör inte till ovanligheten att AMD eller Nvidia för den delen avslutar tillverkningen av sina referensmodeller relativt tidigt efter en lansering. I bästa fall kan detta komma att leda till ett ökat antal partnertillverkade kort på marknaden. Detta då inga grafikprocessorer kommer att paxas av AMD själva för deras referensdesign. I absolut värsta fall kan det leda till ett gap i tillgängligheten om inte tillräckligt med partnertillverkade enheter hunnit tillverkas och skeppas till återförsäljare.

Vi får helt enkelt hoppas att produktionen tagit mer fart och att nästa år blir något snällare mot de som letar efter enheter av den hårdvara som lanserats under hösten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid