Powercolor sägs förbereda sig ännu en gång för att visa upp ett Nano-grafikkort baserad runt AMD:s senaste Vega-arkitektur, dock är det företagets egen ”Nano Edition” och inte en officiell modell från AMD.

AMD:s grafikkortsfamilj Fury som baserades kring grafikarkitekturen Fiji fick en officiell ”Nano”-version från AMD. Många hoppades på att detta även skulle fortsätta med företagets Vega-baserade grafikprocessorer. Sedan lanseringen har vi inte sett någon lansering av ett ”Vega Nano”, men ett sådant kort har fastnat på bild tidigare.

AMD-exklusiva tillverkaren Powercolor ska nu ha bekräftat att deras RX Vega Nano Edition är redo för lansering. Modellen sägs även dyka upp på mässan Computex som hålls i början av juni.

AMD har själva inte anpassat någon existerande Vega-baserad grafikprocessor för Nano-modeller. Detta är då anledningen till att Powercolor kallar sin grafikkort för ”Nano Edition”. I själva verket rör det sig om en fullfjädrad RX Vega 56 grafikprocessor på ett så litet kretskort som möjligt.

RX Vega Nano Edition

Några specifikationer om Powercolors RX Vega Nano Edition har ännu inte kommit fram. Modellens klockfrekvenser på grafikprocessorn och videominnet är än så länge okända. Således går det endast att spekulera i hur den krympta kylaren utrustad med endast en fläkt kommer att prestera.

Powercolor är inte först ut med att husera Vega på ett relativt litet kretskort. Tillverkaren Sapphire använder sig av ett kretskort i omkring samma storleksklass. Dock återstår det att se om någon annan tillverkare än Powercolor vågar ge sig på att utveckla egna ”Nano Editions”.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid