AMD har ryktats lansera ännu ett Polaris-baserat grafikkort vid namn Radeon RX 590 inom kort och nu har ett nytt rykte som pekar mot grafikkortsmodellens lanseringsdatum börjat cirkulera.

Nyligen började en tidigare okänt grafikkortsmodell från AMD att hitta sin väg ut i databaser för prestandatest. Grafikkortsmodellen som går under namnet Radeon RX 590 dök upp i 3DMarks databas tidigare under oktober månad och nu är det dags för grafikkortet att dyka upp i ännu ett rykte.

Kinesiska MyDrivers ser ut att vara där ryktet först dök upp och enligt hemsidan ska lanseringsdatumet för det kommande grafikkortet vara satt till den 15 november.

Priset för den kommande grafikkortsmodellen ska enligt MyDriver vara satt till 2 099 kinesiska yuan. I runda slängar översatt till omkring 2 700 kronor, detta utan svensk moms och andra potentiella avgifter inräknade.

Nyligen har även databasen för grafikkort i spelet Final Fantasy XV uppdaterats med prestandasiffror för det ryktade grafikkortet. Rent generellt ser den kommande grafikkortsmodellen att lägga sig en bit över sin föregångare RX 580 i prestanda och mer eller mindre jämsides med rivalen Nvidias äldre grafikkort Geforce GTX 980.

Under inlägget för upplösningen 3 849 x 2 169 pixlar med hög grafikkvalité dyker även en Radeon RX 590-modell från Asus upp i listan. I denna listan lägger sig det ryktade grafikkortet över AMD:s Radeon Pro Vega 64 och även Nvidias GTX 1060 med sex gigabyte (GB) videominne.

Radeon RX 590

Hur som helst kan AMD komma att ge sig in för ännu en rond i mellansegmentet under nästa månad. Med en grafikkortsmodell för cirka 3 000 kronor med prestandan ett snäpp över nuvarande Radeon RX 580 kan AMD utnyttja faktumet att mellansegmentet ännu inte fått något nytt grafikkort från Nvidia baserat på tillverkarens arkitektur Turing.

Det återstår dock att se om vi kommer att kunna hitta Radeon RX 590 på butikshyllorna under nästa månad. Eller om det faktiskt är ett sådant grafikkort på väg. Än så länge är det mest rykten och spekulationer vilket alltid bör tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

5
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MorkulJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Ni blandar ihop RX Vega64 och PRO Vega64. RX 590 kan mycket möjligt vara snabbare än PRO Vega64 i detta test. Rackans fet kylare på kortet i bilden!

Medlem
Olle P

Synd att listan gäller för 4k.
Mer relevant att se hur kortet presterar i 1080p.

JB
Medlem
JB

Det duger nog, tror du inte? Mer viktigt då vilken CPU som används.

Morkul
Medlem
Morkul

4K är framtiden och ska man lista något så är det just 4K som är viktigast. Sedan bör också noteras att Radeon korten har en historik av att prestera bra i 4K. En annan orsak till varför 4K listningen är bra är för att det spelar i stort sätt ingen roll vilket CPU som används, det är grafikkortet som är falskhalsen. I 1080p så är CPUn en betydligt större faktor.