Ett nytt rykte hävdar att Electronic Arts som i nuläget har exklusiv rätt att utveckla spel som utspelar sig i Star Wars-universumet kan komma att bli av med sin licens.

Electronic Arts (EA) har hamnat i en hel del blåsväder efter hur publicisten har valt att använda den exklusiva Star Wars-licens som företaget har införskaffat från Disney/Lucasfilm.

Publicistens senaste Star Wars-baserade spel Battlefront 2 mötte stark kritik efter att spelet till en början förlitade sig starkt på lootlådor. Samt ett system för att låsa upp nya karaktärer som spelare kunde kringgå genom att spendera mer pengar. Priset för nya karaktärer sänktes dock drastiskt efter mycket negativ kritik från spelare och lootlådorna plockades bort.

Trots försöken att få Battlefront 2 mer attraktivt så fick spelet ett mediokert mottagande vid lansering. Detta tillsammans med att EA valde att stänga ner spelstudion Visceral Games och på så vis satte framtiden för Viscerals omtalande Star Wars spel i ett oklart läge ska nu ha fått Disney och Lucasfilm att tänka om.

Enligt ett rykte från Cinelinx som säger sig ha en källa som är insatt i vad som försiggår så ska högt uppsatta hos Lucasfilm haft möten med EA för att diskutera framtiden av utvecklarens licens. Man ska även ha hört av sig till Activision och Ubisoft för att se om ett intresse för licensen finns från annat håll.

Avtalet mellan EA och Star Wars-ägarna sägs ha klausul som säger att Disney/Lucasfilm kan ta tillbaka licensen från EA om ägarnas standard för Star Wars-produkter inte mötts. Dock är en sådan process komplicerad och kan ta lång tid. Något som betyder att ifall ryktet stämmer så kan det dröja en relativt lång tid innan vi ser en annan utvecklare eller studio bakom Star Wars-rodret.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Vickepedianpege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

Girighetens sanna ansikte

Vickepedian
Gäst
Vickepedian

Bra jobbat EA! Du är en rejäl pulverskalle