Affären mellan Nokia och Microsoft har ännu inte gått igenom formellt, men Nokia tycks redan ha börjat få känningar av övergången. Efter månader av rykten om en Windows RT-baserad surfplatta i oktober så tycks Microsoft inte ställa sig positiva till en sådan lansering.

Nokias beryktade surfplatta, som hittills gått under kodnamnet Sirius, kan ha hamnat i blåsväder i och med Microsofts uppköp av Nokias division för enheter och tjänster. Köpet går i lås först i början av 2014, men redan nu börjar Nokias personalstyrka förbereda sig inför övergången.

Enligt uppgifter till Mobile Review så vill Microsoft helst se Sirius lagd på hyllan. En trolig anledning till det är företagets arbete på sin uppföljare till sin egen Surface RT, och konkurrens mellan de två produkterna skulle bli en olustig sits när de båda företagens avdelningar senare delar flagga.

Samtidigt önskar Microsoft enligt samma källor se ett flertal telefoner ur Asha-serien lagda på is, med stor sannolikhet för att tidigare kunna få ut egna telefoner i samma prissegment när uppköpet gått igenom.

Uppgifterna är inte bekräftade av Microsoft, och vi har ännu inte fått se någonting konkret direkt från Nokia angående Sirius. Dock har Nokia i ett Twitterinlägg utannonserat en presskonferens som kommer äga rum den 22 oktober, så om med största sannolikhet är det då Sirius avtäcks om den någonsin kommer få lämna Nokias ritbord.

Via Twitter, Fudzilla


Relaterade nyheter

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
järnakillen0paxmilohekeS0urcerr0RDravond Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Poontus
Medlem
Poontus

snacka om att man kör Nokia i botten…

Dravond
Medlem
Dravond

Med tanke på hur WinRT har gått så är det ett överhängande bra beslut tycker jag.. Inte många är ute efter WinRT eftersom de kostar en så rejäl slant har inget bra fungerande ekosystem med appar etc och Win8 på tex. Intel Atom processorer fungerar ändå rätt bra och ger liknande batteritid.. Och vete fasen om Min Lumia hade sett lika bra ut i 10″ formatet… Och så slipper kanske resterna av Nokia avsluta sin mobiltelefon historia med ett stort fiasko… för jag tror inte Nokia kan få WinRT populärt… Om de nu inte smällde på ett ätet äpple…(Lumia telefonerna… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Microsofts Stephen Elop har verkligen lyckats. I rollen som Nokia’s VD droppade han först Maemo/Meego och sen även Symbian. Allt i förmån för Windows Phone & RT som skulle vara guld och gröna skogar. Han körde Nokia i botten, så att MS kunde köpa företaget till ett skamligt pris, och gå på plundertåg över alla Nokia’s teknologiska patent.
Den totala fulländningen når han alltså nu när han stoppar Nokia’s sista Microsoft (!) produkter för att dom konkurrerar med MS…
Ja, Stephen Elop & Microsoft’s eko-system av mjukvara har verkligen inneburit guld och gröna skogar för Nokia.

miloheke
Medlem
miloheke

Med andra ord ett praktexempel på hur man gör för att skapa osämja mellan två organisationer som går samman…

n0pax
Medlem
n0pax

Lite synd, började faktisk kolla på Nokia telefoner. Undrar hur det hade varit med android och Nokia. Nokia hade en ”egen” telefon dvs den står ut lite som Apple gör. Skulle jag ha varit i Nokias sits så hade jag gått android, samt att de skulle ha sluppit kostnaderna för Windows licensen. Så kan det gå när teknikföretag väljer ledare som inte förstår produkten man arbetar för ^^.

järnakille
Gäst
järnakille

vad ni snackar skiit… 😀