Playstation 4 och Xbox One verkar inte bara få det tufft att mäta sig med gamingdatorer – nu sägs även kommande Nintendo NX bli deras överman.

Nintendo har sedan en längre tid ryktats jobba med en ny spelkonsol för att ersätta nuvarande Nintendo Wii U. Nintendo NX ska enligt nya rykten på internetforumet Neogaf bli en riktigt kraftfull spelkonsol – åtminstone sett till Nintendos historik och i jämförelse med dagens konsoler.

Enligt forumsanvändaren 10K som verifierats av Neogafs moderatorer och hävdar sig ha flera oberoende källor till sina uppgifter, vilket samtidigt inte är på något sätt en bekräftelse på uppgifternas äkthet, skriver att Nintendo NX ska slå PS4 rejält på fingrarna.

Snabbare på alla håll och kanter

Hårdvaran i Nintendo NX ska vara kraftfullare än Sonys spelkonsol på egentligen alla plan. Medan PS4 idag räknas som den kraftfullaste konsolen på marknaden ska Nintendo NX knipa den kronan med en CPU som bör leverera 15-30 procent högre prestanda än processorn i PS4. Vilket skulle borga även för noterbara uppgraderingar av GPU samt minne för att inte riskera någon flaskhals i konsolen.

Som bekant använder sig Sony av en AMD-processor baserad på Jaguar-arkitekturen med fyra energisnåla CPU-kärnor tillverkade med 28 nanometerteknik. Nintendo använder precis som Sony och Microsoft AMD-komponenter i sina nuvarande konsoler och AMD har tidigare hintat om nya skräddarsydda kretsar till partners under 2016. Teoretiskt råder det inget tvivel om att AMD:s uppgraderade CPU- och nya GPU-arkitekturer tillsammans med betydligt mer effektiva 14 nanometer tillverkningsteknik skulle göra det möjligt för Nintendo att skruva upp prestandan rejält även i sina traditionellt mer kompakta och budgetinriktade konsoler.

Mindre säkra källor till samma användare säger också att Nintendo troligen kommer att satsa på just en x86-arkitektur för sin nya konsol, vilket skulle matcha med nya kretsar från AMD.

Medan mycket pekar mot att Nintendo har en ny spelkonsol på väg ska uppgifterna om dess hårdvara och prestanda tas med en rejäl nypa salt. Medan det inte låter ologiskt med tanke på involverade parters produktplaner är det fortfarande förhållandevis lösa rykten utan mycket konkret uppbackning.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SinnerTobias Håkansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobias Håkansson
Gäst
Tobias Håkansson

Kanske därför som Sony lanserar en ny version av PS4:an. Förväntar mig ungefär 30% bättre CPU-prestanda och minst 50% bättre GPU-prestanda p.g.a av krympningen till 14 nanometer. Teoretiskt borde GPU-prestandan dock kunna fördubblas vid samma effektåtgång, vilket med ökad CPU-prestanda skulle kunna betyda 60fps i de situationer där den vanliga PS4:an levererar 30. En god ide för oss som ännu inte köpt en PS4:a.

Medlem
Clarence Hogland

Tvivlar på det. Dom snackade redan om det i julas och xbox om det nu dom senaste månaderna. Men skulle vara trevligt att se att Nintendo vågade göra en ny Gamecube. Dom få Nintendo spelen jag brukar spela är alltid fantastiskt roliga så vore kul o se vad dom kan göra med en konsol som inte ligger 5 år efter alla andra.

Darko
Medlem
Darko

Jag älskal Nintendo, men ärligt talat så är den inte en vacker skapelse. Ser ut som nån gammal VHS apparat.