Samsungs monstertelefon Galaxy Note kommer troligtvis att lanseras i en ny tappning under IFA-mässan i Tyskland i oktober.  Galaxy Note III sägs nu enligt nya rykten komma utrustad med en 5,99 tums super-amoled skärm med 1920×1080 pixlars upplösning samt 3GB internminne.

Samsung har precis börjat sälja sitt nya flaggskepp Galaxy S 4 på den svenska marknaden. Men trots att detta väntas bli företagets riktiga storsäljare under 2013 finns det en modell som i vissa avseende kan slå S 4 på fingrarna. Galaxy Note har med sin nästan surfplattsliknande storlek skapat sig en egen produktkategori och om vi ska tro de senaste ryktena kommer tredje generationens modell att lanseras i oktober.

Enligt kinesiska sajten Mydrivers.com kommer Galaxy Note III att vara en riktigt välutrustad skapelse och allt börjar med skärmen som ska mäta 5,99 tum och givetvis vara baserad på en super-amoled-panel. Skärmen är något mindre än den 6,3 tums panel som används i Galaxy Mega 6.3, men har samtidigt betydligt högre upplösning med sina 1 920 x 1 080 pixlar. Det kan även jämföras med den 5,5 tums panel med 1 280 x 720 pixlars upplösning som används i Galaxy Note II.

galaxynote2Samsung Galaxy Note II.

För att driva skärmen och telefonen i övrigt har Samsung tryckt in en åttakärnig Exynos 5 Octa-processor. Kretsens fyra Cortex-A15-kärnor arbetar i 2,0 gigahertz medan de fyra strömsnåla Cortex-A7-kärnorna arbetar i som mest 1,2 gigahertz. Samsung sägs även tryckt in lite extra internminne och detta ska landa på totalt 3 gigabyte. Själva telefonen kommer med 32 gigabyte lagringsutrymme men det finns även plats för lagringskort av microSD-modell.

Övriga intressanta specifikationer är ett utbytbart batteri, Samsungs digitala S-Pen och Android 4.2.2 ”Jelly Bean” som operativsystem.

I vanlig ordning ska man ta alla obekräftade uppgifter med en rejäl nypa salt men specifikationerna verkar fullt rimliga för tredje generationens Galaxy Note.

Källa: Mydrivers


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
triDaveGhost^[Homie]Jaqanthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Känns lite oseriöst att källan anger Android version, när det med största sannolikhet kommer en ny version av Android innan oktober.

Jaqan
Medlem
Jaqan

Troligtvis så kommer den med 4.3 JB,lite intressant är den om det finns LTE i den men men är mer än nöjd med Note II.

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Klart den får LTE stöd !
http://www.swedroid.se/exynos-5-octa-kommer-ha-stod-for-alla-20-lte-frekvensband/

Vad är oseriöst menar du ?
Om den släps i oktober så är den ju under utveckling nu, då jobbar dom säkert med den versionen i luren nu.
T.ex G-Note2 LTE fick en 450 + 80Mb update bara nån vecka efter den släpptes…

Inget konstig alls tycker jag.

triDave
Gäst

Jag har svårt och tro på källan då det känns galet korkat och framför allt otajmat av Samsung att konkurrera med sina egna produkter, med tanke på att SGS4 just släppts. Detta kan ju leda till att många spekulativa SGS4 köpare väntar på Note3.

T.o.m jag med fetstora labbar är lite tveksam till 5.99″.