S3 Graphics som länge varit del av VIA, men kommer framöver att flyttas över till HTC när affären väl är avklarad. Cher Wang som sitter i styrelsen för de båda bolagen tycks ha använt även S3 Graphics intellektuella egendom för att stämma Apple på nytt, men ytterliggare två patent. Man önskar återigen få ett säljstopp, och skadestånd.

Vi skrev i fredags om att VIA stämmer Apple för patentintrång, på två av deras patent för mikro-processorer. S3 Graphics som fortfarande är ett dotterbolag till VIA då affären med HTC ännu inte är avklarad, har följt VIA:s spår.

S3 Graphics skickar, likt VIA in två olika stämningsansökningar innehållande två patent. Den ena skickades in till ITC (International Trade Commission) för att säljstopp på Apple iPhone, iPad, iPod såväl som iMac och MacBook. Den andra skickades in till distriktsdomstolen i Delaware för att få ut ett skadestånd.

Annons
  • No. 5,945,997 entitled  ”block- and band-oriented traversal in three-dimensional triangle rendering”
  • No. 5,581,279 entitled ”VGA controller circuitry”

Det är återigen inte helt osannolikt att det är Cher Wang som drar i trådarna bakom stämningarna mot Apple, då hon sitter i styrelsen för både HTC och VIA. Det är ännu oklart vilken effekt det här kan få, men både S3 Graphics och VIA kan troligen stämma Apple med ännu fler patent med tanke på deras breda patentportfölj bara de vill. VIA lyckades trots allt tvinga Intel att dela med sig av x86-licensen tack vare sina patent, och då kan man tro att nästan allt är möjligt bara dem vill.

Källa: TCMagazine

Relaterade nyheter:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Swedish BerserkJacob HugossonTempelthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

En länk till dokumenten hos espacenet återfinnes här:

[url]http://worldwide.espacenet.com/searchResults?DB=EPODOC&locale=en_EP&query=US5945997+OR+US5581279&ST=singleline&compact=false[/url]

Tempel
Medlem
Tempel

Kanske skall ha en egen rubrik för alla dom här, Dagens applestämmning 😀

this
Medlem
this

Det känns som att alla kommer gå offensiv mot Apple nu. Det var ju dock Apple som startade det hela, men även om Apple är ett väldigt stort företag så tror jag att det kan bli rätt så jobbigt för dem om ett flertal företag går emot dem.

Medlem
WIRN

På dom bara!

Tempel
Medlem
Tempel

Det skulle ju slå extremt hårt mot Apple om en sån här stämmning gick igenom. Säljstopp på i princip allt dom säljer (tillverkar kan man ju inte säga då dom inte har nått inhouse längre) Osäkerheten borde ju slå en del mot aktiekursen nu, det är ju trots allt flera som jagar dom.

Svensken
Medlem
Svensken

Härligt kör på bara!