I går bekräftade Microsoft att Windows 10 kommer att lanseras i sommar. Frågan som många nu ställer sig är hur lanseringen kommer att gå till och vem som kommer kunna uppgradera. Med så många olika versioner av Windows där ute och löften om kostnadsfria uppgraderingar försöker vi nu reda ut om och hur du kan uppgradera till Windows 10.

Windows 10 kommer vara en kostnadsfri uppgradering för flera hundra miljoner användare av Microsofts gamla operativsystem. Både användare av Windows 7 och Windows 8 kommer kunna uppgradera utan att betala ett öre. Sedan detta bekräftades av Microsoft i januari har det varit lite oklart exakt vilka versioner av de äldre operativsystemen som kan uppgraderas och hur det hela är tänkt att gå till. Nu försöker Microsoft förtydliga detta.

I en PowerPoint-presentation som distribueras på Microsofts Channel 9 presenteras Microsoft:s planer för uppgraderingar till Windows 10. I presentationen finns bland annat bilden nedan som visar vilka operativsystem som kan uppgraderas till Windows 8 och hur. Bilden visar att det bara är de senaste versionerna av Windows 7 och Windows 8.1 som kan uppgraderas till Windows 10 genom Windows Update. Äldre versioner av de två operativsystemen kan dock också uppgraderas men då krävs en ISO-fil.

Windows_10_update_matrix

Windows 10 kommer att lanseras i sommar. På datorer med den senaste versionen av Windows 7 och Windows 8 kommer då en uppgradering att rekommenderas av Windows Update. Användare kan därefter ladda ner uppgraderingen från Windows Update och starta installationen.

Microsoft har gjort en video som demonstrerar uppgraderingsprocessen. I videon används Windows 10 Technical Preview men processen sägs vara liknande när Windows 10 väl lanseras.

Källa: Channel 9

Relaterade artiklar:

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Jarl HedbergUbuntuDesplowTrokko Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ubuntu
Gäst
Ubuntu

Pirater får uppgradera men inte vi som äger flera Vista-licenser och som varit trogna Microsoft-kunder i många år.

bajsroger
Gäst
bajsroger

[quote name=”Ubuntu”]Pirater får uppgradera men inte vi som äger flera Vista-licenser och som varit trogna Microsoft-kunder i många år.[/quote]

du kan ju alltid pirata windows 7 så är det löst 🙂

Flyfisherman
Medlem

Om man väljer alternativet att uppgradera från Windows 7 istället för ny-installation; vad händer med alla tidigare installerade program? Försvinner då alla dessa så det krävs ominstallation av dom program som stöds av Windows 10?För inte alla program kommer att kunna köras direkt under Windows 10 och det samma gäller väl drivrutiner etc.I praktiken blir det väl som en ren installation av Windows 10 även med uppgraderingsalternativet? I tidigare Windows utgåvor tex. Windows 7/8 kan man ju köra uppgraderingsassistenten [url]http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/upgrade-assistant-download-online-faq[/url] för att kontrollera vilka hårdvaru och mjukvaror som man hade installerat också hade stöd i den senare Windows utgåvan och… Läs hela »

Trokko
Gäst
Trokko

[quote name=”Flyfisherman”]Om man väljer alternativet att uppgradera från Windows 7 istället för ny-installation; vad händer med alla tidigare installerade program? Försvinner då alla dessa så det krävs ominstallation av dom program som stöds av Windows 10?För inte alla program kommer att kunna köras direkt under Windows 10 och det samma gäller väl drivrutiner etc.I praktiken blir det väl som en ren installation av Windows 10 även med uppgraderingsalternativet? I tidigare Windows utgåvor tex. Windows 7/8 kan man ju köra uppgraderingsassistenten http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/upgrade-assistant-download-online-faq för att kontrollera vilka hårdvaru och mjukvaror som man hade installerat också hade stöd i den senare Windows utgåvan… Läs hela »

Desplow
Medlem
Desplow

Allt ovan var redan givet.

Frågan alla ställer sig är huruvida en kan uppgradera inifrån Windows 10 TP utan nyinstallation.

Medlem
tal666

[quote name=”Ubuntu”]Pirater får uppgradera men inte vi som äger flera Vista-licenser och som varit trogna Microsoft-kunder i många år.[/quote] – Tror Även Windows inser att man går inte ifrån Stenålder till Framtiden…och därför låter bli att stödja”uppgraderingar” av gamla versioner…”om man nu köpt Vista… och inte har köpt annat… inte sett annat…Så är man välkommen att pröva.. mer stabila/ bra versioner Av Windows..för, det är skillnad…( Jag har inte förstått… hur folk orkar /kan köra Vista.. jag har aldrig förstått, dem som ”måste hoppa på tåget” och Köpte Win8 ( två mindre bra Windows Versioner ifrån ett företag, som försöker,… Läs hela »

Ubuntu
Gäst
Ubuntu

@tal666

Mina Vista-datorer har processorer med två kärnor som tickar på med 2,6GHz, samt 16GB med minne. Det är fullt tillräckligt för vilken Windows-version som helst.

Jag tycker det är dåligt av Microsoft att belöna pirater samtidigt som de åderlåter sina gamla kunder genom att kräva oss på ännu mer pengar.

Svineri utan like!

Jarl Hedberg
Gäst
Jarl Hedberg

Vista var det grafiskt mest tilltalande operativet från M$ därefter har de bara blivit fulare med platta grälla ytor avsaknad av runda hörn och genomskinliga lister, ja listan på förfulning av skrivbordet kan göras lång, detta trots att hårdvarorna som driver grafiken bara blir vassare.