Många hoppas fortfarande på att Nintendo ska släppa en Switch Pro-konsol med mer kraftfull hårdvara. Alla ser dock inte behovet av en sådan konsol och Saber Interactive menar att man redan har en bra balans på existerande Switch-enheter.

Länge har det ryktats att Nintendo förbereder en så kallad Switch Pro. En handhållen spelkonsol som ska skruva upp beräkningskraften ett par steg jämfört med dagens Switch-konsoler. När Nintendo förväntades avtäcka en sådan konsol möttes vi istället av Nintendo Switch OLED.

Det är dock många som håller fast vid hoppet om en kraftfullare version av den handhållna storsäljaren. Alla håller däremot inte med om att en sådan faktiskt behövs. En av dessa är spelutvecklaren Saber Interactive som inte ser något större behov av mer beräkningskraft från Nintendo.

Annons

I en intervju med Nintendo Everything nämner Saber Interactives Dmitry Grigorenko att spelstudion redan lyckats hitta en bra balans där man kan erbjuda både en bra spelupplevelse och tillräckligt bra grafiknivå. Han menar att studion har bevisat att det inte finns någonting som en omöjligt port och att konsolen duger gott och väl som den är. Grigorenko nämner också att Nintendos konsoler aldrig har handlat om beräkningskraft och imponerande grafik. Istället fokuserar de på att erbjuda en unik spelupplevelse.

Saber Interactive har stått för några av de mest grafikmässigt imponerande spelportarna till Nintendo Switch. Till exempel nyversionen av Crysis-trilogin, The Witcher 3 och Kingdom Come: Deliverance.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid