Vår vandring på IFA i Berlin för oss vidare till Samsungs högupplösta Ultrabook som går under namnet Ativ Book 9 Plus. Det rör sig om deras premiummodell i det ultraportabla sortimentet som bjuder på en trevlig gedigen design och som fått en prestandaknuff sedan vi såg den senast.

Det är en läcker liten dator på 13,3 tum vi plockar upp på IFAs mässgolv, signerad Samsung. Ativ Book 9 har en tunn och lätt design som känns gedigen i händerna. Det är också en av produkterna på IFA som redan är lanserad, men vars huvudsakliga nyhet är en uppdatering innanför skalet.

Vid lanseringen fick Ativ Book 9 Plus viss kritik för att den endast kom med Intel Core i5-processorer och 4 gigabyte internminne trots den imponerande högupplösta skärmen på 3 200 x 1 800 pixlar. Samsung har nu tagit till sig av den kritiken och kommer lansera en uppdaterad version som använder sig av Intel Core i7-processor ur Haswell-familjen och upp till 8 gigabyte internminne tillsammans med 256 gigabyte flashlagring.

I övrigt är det samma läckra Ultrabook som vi rapporterat om tidigare med en tjocklek på 13,66 millimeter och en vikt på 1,39 kilo. Man menar även att batteritiden på omkring 11 timmar bör hålla i sig även på i7-modellen då den störta energislukaren är den bibehållna skärmen, dock utan att ge någon spikad siffra.

Prislappen sticker dock iväg något upp till omkring 16 000 kronor, vilket är att vänta med de lite trevligare specifikationerna, och Samsung Ativ Book 9 Plus bör finnas tillgänglig under fjärde kvartalet.


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid