Nu när massproduktionen av Qualcomms nya flaggskeppsprocessor Snapdragon 800 börjat ta fart på allvar har vi också börjat se fler och fler bekräftade modeller med kislet. Näst ut är Samsung med en ny version av Galaxy S4 anpassad för LTE-Advanced.

Sydkorea har satsat hårt på LTE och expansionen till LTE-Advanced. I 44 städer, däribland Seoul, har den koreanska operatören SK Telecom uppgraderat nätet till den nyare tekniken, som genom att använda 10 megahertz bandbredd dubblerar till 20 megahertz kan erbjuda hastigheter upp till 150 megabit per sekund nedströms.

För att ha en telefonmodell att erbjuda med stöd för det uppgraderade nätet har man alltså valt att göra ytterligare en version av flaggskeppet Galaxy S4. Lägligt nog finns stöd för LTE-A inbyggt i Qualcomms systemprocessor Snapdragon 800, som nyligen började masstillverkas, och således har Qualcomm åter fått stå för kislet. Det har funnits rykten och läckor om en modell med LTE-A sedan ett tag tillbaka, men nu bekräftar alltså Samsung och SK Telecom telefonen officiellt.

gsmarena_001

Bild: GSM Arena

Vi har skrivit en del om just den här processorn tidigare, och dess lovande specifikationer med fyra asynkrona CPU-kärnor på 2,3 gigahertz och grafikprocessorn Adreno 330. I övrigt är rör det sig om samma Galaxy S4 vi är vana vid sedan tidigare, med 1080 x 1920 pixlars Amoled-skärm täckt med Gorilla Glass 3, 2 gigabyte RAM och en kamera med 13 megapixlar på baksidan.

Den nya versionen bör ge en knuff i både beräkningskraft och nätverksprestanda jämfört med den lite äldre versionen av Galaxy S4 med lillebror Snapdragon 600 under huven. Hur den står sig mot modellen med Samsungs egen Exynos 5 Octa bör vi veta mer om när de första testerna dyker upp.

Samsung Galaxy S4 LTE-A, i blått eller rött, kommer inledelsevis lanseras exklusivt i Korea via SK Telecom under årets andra hälft för att sedan sprida sig internationellt under de nästkommande månaderna. Ingen prislapp är ännu tillkännagiven.

Relaterade nyheter:


7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
JohaSamsudafi2triDaveMcKinleypege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Lite synd om alla som köpt sig en S4 nu, fast beror ju på vad priset blir.

pege63
Gäst
pege63

hoppas då på en med 4G/LTE CAT4

pege63
Gäst
pege63

Snapdragon 600 har fyra Krait-processorer och grafikdelen Adreno 320 och är uppföljare till S4 Pro.

Qualcomm har meddelat Snapdragon 800 och att de första väntas komma i mitten av 2013, det är ju nu! De första produkterna med Snapdragon 600 ska släppas under Q2 2013 vilket åxå är ju nu!!

Det är ju som när alla med SIII blev blåsta på en SIII med 4G, bara att vänta då!!

McKinley
Medlem
McKinley

[quote name=”pege63″]Snapdragon 600 har fyra Krait-processorer och grafikdelen Adreno 320 och är uppföljare till S4 Pro.

Qualcomm har meddelat Snapdragon 800 och att de första väntas komma i mitten av 2013, det är ju nu! De första produkterna med Snapdragon 600 ska släppas under Q2 2013 vilket åxå är ju nu!!

Det är ju som när alla med SIII blev blåsta på en SIII med 4G, bara att vänta då!![/quote]

Du är fullt medveten om att Snapdragon 600 och S4 Pro har samma grafikdel.

triDave
Gäst

Varför känna sig blåst om man har köpt en vanlig S4? När jag har 4G täckning så går det fort nog för min del iaf. 25ner/5upp kommer man ganska långt med även när man jobbar uppkopplat!

dafi2
Gäst
dafi2

[quote name=”wargreymon”]Lite synd om alla som köpt sig en S4 nu, fast beror ju på vad priset blir.[/quote]

Så tänker jag inte direkt, viktigaste är att man har LTE och att det är snabbare än 3G samt att man kan ladda youtube utan att vänta.

Sen är det inte helt säkert hur länge man kommer få vänta på S4 LTE-A om det tar flera veckor/månader känns det mindre intressant. Minns att jag satt och väntade på NoteII 4G/LTE i flera veckor tills jag insåg att S4 lanseringen inte var långt borta.

Då vart det viktigare att köpa den direkt på releasen.

JohaSamsu
Gäst
JohaSamsu

Hej, någon som vet när den släpps i Sverige?