Samsung offentliggjorde sin kreation Galaxy Camera på IFA-mässan tidigare i år med operativsystemet Android och 3G-stöd. Samsungs kamera ska nu vara på väg till butik och förutom sitt innovativa koncept kommer den kosta saftiga 5 000 kronor.

En av de stora överraskningarna på IFA var Samsung Galaxy Camera som vid första anblick ser ut som en helt vanlig kamera. Kameran kommer dock med en 4,8-tumsskärm med en 1 280 x 720-pixel upplösning och Android 4.1, Jelly Bean. Det här gör det inte bara möjligt att använda alla applikationer som finns tillgängligt med Android men öppnar även upp för en del intressant användningsområden. Samsung själva pushar för att kameran ska användas för att snabbt dela med sig av kvalitativa bilder med sociala medier överallt, vilket möjliggörs av det inbyggda 3G-stödet.

Själva kameran har en 16 megapixel sensor med 21x optisk zoom, f2.8/23mm bländare och bildstabilisering med möjligheten att ta 4 bilder per sekund eller 30 stycken i ett svep. Det går även att spela in film i upplösning 1 920 x 1 080 i 30 fps (bilder per sekund). Inbyggt finns 8 gigabytes internminne som kan utökas med ett MicroSD-kort på upp till 64 gigabyte. Kameran kommer även med en Samsung Exynos 4412-processor med fyra kärnor på 1,4 gigahertz och Mali-400MP-grafik – samma systemprocessor vi återfinner i bland annat Samsung Galaxy S III och Galaxy Note 10.1.

Slutligen har vi vikten på kameran på 300 gram och ett batteri specificerat till 1 650 milliamperetimmar. Enligt Samsung ska Galaxy Camera finnas i butik men vi har ännu inte sett några listningar, så vi antar att den dyker upp inom kort. Kameran kommer finnas i färgerna svart och vit med ett slutpris på 5 000 kronor.


Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Marquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Jag undrar fortfarande om det finns en telefonapp i den där.

Medlem
Calle2003

[quote name=”Marquzz”]Jag undrar fortfarande om det finns en telefonapp i den där.[/quote]
Det finns ingen högtalare och mikrofon så troligtvis inte.