Samsung och Googles nya flaggskepp på Android-marknaden – Galaxy Nexus – ska börja säljas på svenska marknaden i början på december månad. Samtidigt har vi fått bekräftade uppgifter om att importerade exemplar inte kommer att få ta del av svenskt språk eller OTA-uppdateringar.

Samsung Galaxy Nexus är den första telefonen med Android 4.0 Ice Cream Sandwich och med detta följer en hel del trevliga nyheter och fördelar. Bland annat en genomgående GPU-accelerering för det grafiska gränssnittet, ett fräschare utseende och funktioner som övervakning av mobil data samt ansiktsupplåsning av telefonen. Tyvärr finns det även nackdelar med att vara först ut med en ny mjukvara, åtminstone om man bor i något av världens mindre länder.

Android 4.0 stödjer idag endast sju olika språk från grunden och lägger för närvarande ansvaret på telefontillverkarna när det kommer till sina regionala lanseringar. Samsung arbetar med andra ord på en svensk version av operativsystemet, något som med största sannolikhet betyder någon veckas extra väntetid. Trovärdiga källor till NordicHardware menar dock att telefonen ska börja säljas i början på nästa månad även i Sverige. Samtidigt som det påpekas att de som är otåliga och väljer att importera en telefon från utlandet, exempelvis tyskland eller storbritannien, inte kommer få ta del av Samsungs fjärrutskickade programuppdateringar (OTA) eller de nordiska språken.

För den som vill få en närmare titt på Samsung Galaxy Nexus kan vi hänvisa er till vår tidigare förhandstitt, där vi bjuder på tidiga prestandatester och även har en snabb videogenomgång av telefonen som ni kan se direkt här nedan.

Relaterade artiklar:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
dlq84DenSistectrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Så bara för att jag klarar mig med t.ex. engelska och väljer att importera ifrån USA. så kommer jag med andra ord inte få automatisk uppdateringar av telefonen om jag har den i svenska mobilnäten?

Ali Abourghiba
Medlem
Ali Abourghiba

Kan vi vänta oss en Android 4.0 uppdatering till de nuvarande android-mobiler i år?

Ser fram emot att uppdatera min Galaxy SII.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”DenSiste”]Kan vi vänta oss en Android 4.0 uppdatering till de nuvarande android-mobiler i år?

Ser fram emot att uppdatera min Galaxy SII.[/quote]

De flesta har nog sagt i början av 2012. Så jag skulle inte hålla andan om jag var du.