Samsung Galaxy Nexus sägs nu bli det slutgiltiga namnet på Googles nästa Nexus-telefon. Med utvecklingsnamnet Nexus Prime ska telefonen bli en av de första på marknaden med en högupplöst 720p-skärm och definitivt den första telefonen på marknaden med Android 4.0 – Ice Cream Sandwich. Nu sägs också de fullständiga specifikationerna läckt ut på Internet.

Enligt BGR ska trovärdiga källor nu avslöjat de sista godbitarna för Samsung och Googles storlansering och de specifikationer man nu presenterar följer väl den senaste tidens rykten. Samsung Galaxy Nexus ska få en Super-AMOLED HD skärm på 4,65 tum (Tidigare uppgifter har pendlat mellan 4,6 och 4,65 tum) med 720 x 1 280 pixlars upplösning samt böjt skyddsglas för att ligga bättre mot kinden vid samtal.

Telefonen ska bara mäta 9 millimeter i profil och alltså vara på håret tjockare än Samsungs nuvarande flaggskepp Galaxy S II. Processorn sägs komma från Texas Instruments och ska som tidigare rykten gjort gällande bli en OMAP 4460 med dubbla Cortex-A9 kärnor på 1,2 GHz och grafikkretsen PowerVR SGX540. 1GB RAM och 32GB integrerat lagringsminne kompletteras av stöd för LTE eller HSPA beroende på marknad.

Samsung ska enligt uppgifterna även komma utrustad med en förhållandevis lågupplöst kamera. Endast 5 megapixel baktill och 1,3 megapixel framtill för videosamtal, vilket vi nästan finner lite otroligt. Det ska dock fortfarande finnas stöd för inspelning av 1080p video.

Samsung Galaxy Nexus ska även utrustas med stöd för närkommunikationstekniken NFC samt ett batteri på 1 750 mAh. Operativsystemet som alltså ska vara Android 4.0 Ice Cream Sandwich ska vara helt rent utan några av Samsungs egna TouchWiz-lösningar eller extra applikationer, precis som tidigare Nexus-modeller.

Är det något vi lärt oss de senaste dagarna så är det att rykten och obekräftade uppgifter ska tas med en ganska stor nypa salt. Skulle dessa uppgifter stämma är vi faktiskt något förundrade över telefonens kamerabestyckning. Vi hade minst förväntat oss Galaxy S II-klass på denna del och hoppas faktiskt att BGR inte har lyckats pricka rätt på alla punkter. Men den 11 oktober bör vi slippa gissa mer, då ska Samsung och Google avtäcka sin nya skapelse.

Relaterade artiklar:

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Swedish BerserkAnton Karmeheddlq84 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Habegäret är enormt, dags att byta ut Desire 🙂

PreacherMan
Medlem
PreacherMan

Stirra er inte blinda på kamerans upplösning. Det finns mycket viktigare aspekter på en kamera. Och majoriteten av användarna där ute sitter med datorskärmar som har färre än 2 MP. 🙂

Jacob Hugosson
Medlem

Jag är knappast kameraexperten personifierad, men de flesta ”riktiga” kameror som används av artister har väl förhållandevis rätt låg megapixel jämfört mot alla andra kameror? Sen är det väl inte världens bästa att ha för många megapixlar, det tar längre tid att knäppa ett kort och risken för pixel-fel blir väl bara större?

Hur som ser specifikationerna saftiga ut, något att se fram emot!

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”smartidiot89″]Jag är knappast kameraexperten personifierad, men de flesta ”riktiga” kameror som används av artister har väl förhållandevis rätt låg megapixel jämfört mot alla andra kameror? Sen är det väl inte världens bästa att ha för många megapixlar, det tar längre tid att knäppa ett kort och risken för pixel-fel blir väl bara större?

Hur som ser specifikationerna saftiga ut, något att se fram emot![/quote]

Du har så rätt. Dessutom blir kvalitén i regel sämre om man trycker in fler pixlar på en liten yta jämfört med färre pixlar på samma yta.

Medlem
WIRN

Många MP på liten sensor = knas. Dagens mobilkameror kunde lätt halverat antal pixlar utan att det skulle påverka bildkvaliteten negativt. Dock påverkar det försäljningsargument negativt så därför låter det orimligt att Samsung har valt 5 MP. Okunniga Svensson kommer tycka att kameran är dålig utifrån dess spec även om den inte är det…

Svensken
Medlem
Svensken

Hoppas ryktena stämmer! Har stora förhoppningar på Nexus Prime och ICS.

Medlem
Json_81

För stor, annars ser det ju bra ut.