Samsung fortsätter att bygga digitalkameror med Android under huven och deras nya toppmodell Galaxy NX är den tuffaste hittills. Galaxy NX kommer med en rejälv 20,3 megapixels APS-C sensor, dedikerad bildprocessor och stöd för 4G-nätverk och Android. Samt stöd för NX-seriens utbytbara objektiv.

Digitalkameran ska enligt Samsung vara en kombination av deras Galaxy-smartphones och NX-digitalkameror, något som reflekteras i både namn och funktionalitet. Galaxy NX utrustas med en fyrkärnig processor på 1,6 gigahertz samt operativsystemet Android 4.2.2 ”Jelly Bean”. Vilket betyder fullt stöd för Google Play och hundratusentals olika appar för att skapa och dela olika bilder och videoklipp. Vilket med det integrerade 4G-stödet går att göra direkt i kameran. Det finns även stöd för Wifi 802.11n, bluetooth 4.0 samt GPS och Glonass för positionering. Vi hittar även 16 gigabyte integrerat minne, microSD-plats samt 2 gigabyte interminne.

För att få bilder värda namnet har Samsung försett Galaxy NX med en APS-C CMOS sensor på 20,3 megapixel med en kapacitet på 8,6 fps och en bländarhastighet på 1/6000 sekund. Samsung även gjort det möjligt för användare att byta objektiv och kameran stödjer NX-seriens nuvarande objektivför att anpassa fotokapaciteten efter behov och användningsområde. Det går till och med att filma i 3D med Samsungs 45 millimeters 2D/3D lins med hjälp av mjukvaran True 3D Creator.

galaxynx3

Kameraskärmen mäter 4,8 tum och kommer med HD-upplösning samt touchstöd medan batteriet är på 4 360 milliamperetimmar.

Samsung har ännu inte avslöjat några priser eller lanseringsdatum för Galaxy NX.


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BOGÖRANChrister Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Får det att vattnas i munnen på en tekniknörd som mig men huvudfrågan är ju ändå, hur bra bilder tar den…?

Hellre stort dynamiskt omfång, lågt brus, bra linser än 100 appar

BOGÖRANChrister
Gäst
BOGÖRANChrister

Bländaren har ingen hastighet…däremot slutartiden