Samsung har fortfarande en av de bästa smarta telefonerna på marknaden med sitt paradnummer Galaxy S II. När elektronikjätten nu finslipar sin efterföljare sägs det bjudas på bland annat en högupplöst skärmpanel med AMOLED-teknik som stödjer Stereoskopisk 3D.

Som vi tidigare kunnat avslöja har Samsung planer på att lansera Samsung Galaxy S III under mobilmässan Mobile World Congress i slutet på februari nästa år. Samsung har för vana att visa upp nylanseringar på MWC och om allt går enligt planerna ska 2012 inte bli något undantag.

Samsung Galaxy S III ska enligt de senaste ryktena vara riktad mot det riktiga premiumsegmentet på Android-marknaden och förutom en kraftfullare systemprocessor, troligtvis en två- eller fyrkärniga 32nm-krets ur Exynos-serien, och 2GB RAM ska Samsung fortsätta sin storsatsning på sina telefoners skärmar.

Galaxy Nexus var den första telefonen på marknaden med en högupplöst Super AMOLED HD-panel där Samsung tryckt in hela 720 x 1 280 pixlar på en 4,65 tum stor skärmpanel. Med Galaxy S III väntas Samsung inte bara vidhålla denna imponerande upplösning utan även trycka in stöd för Stereoskopisk 3D.

gs3fakeDesignkoncept av Samsung Galaxy S III (Inte från Samsung själva)

3D-tekniken har vi kikat närmare på tidigare här på NordicHardware och även om dagens 3D-stöd i smartphones känns mer som en gimmick än något annat kan det kanske vara rätt tidpunkt för Samsung att hoppa på tåget. Utan mer än bara lösryckta rykten ska vi ta dessa uppgifter med en nypa salt, men även om 3D-tekniken knappast är det vi eftersöker i första hand när vi letar en smartphone finns det fortfarande ett värde för företag att ligga i framkant med ny teknik.

Om Samsung skulle satsa på 3D-stöd rakt igenom eller bara släppa en 3D-modell av Galaxy S III är oklart. Vi skulle nästan bli förvånade om företaget inte testat 3D-tekniken för implementering i sitt kommande flaggskepp, men det betyder samtidigt inte att stödet håller ända fram till lanseringsdagen.

Samsung Galaxy S III ska även stödja höghastighetsnätverk som LTE/4G samt drivas med den färska Android-versionen Ice Cream Sandwich. Vi med flera har stora förhoppningar på Samsungs uppföljare till rosade Android-telefonen Galaxy S II och förhoppningsvis vet vi i slutet av februari vad vi kan vänta oss.


8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SoWErAcaesarAndreas GIcedEarthJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Idiotiskt…

Jacob Hugosson
Medlem

Känns ju knappast prioriterat i en telefon 😐

Rickard
Medlem
Rickard

Vad jag har läst så ska det komma en separat telefon med 3D inte att S3:an ska ha det.

http://www.gizmodo.co.uk/2011/12/samsungs-galaxy-s-iii-is-a-quad-core-model-galaxy-s-3d-coming-in-2012/

Andreas G
Medlem

4.65″ är för stort … dags att de börjar krypa ner i storlekarna igen.

I och med Android 4.0 borde en 4″ mobil kunna bli väldigt användbar med minimalt med fysiska knappar och mycket skärmyta. Typ som Nokia N9 fast med Android.

Caesar
Medlem
Caesar

[quote name=”Delph1″]4.65″ är för stort … dags att de börjar krypa ner i storlekarna igen. [/quote]
Om bilderna stämmer så skulle det inte förvåna mig om yttermåtten är de samma som för Galaxy S II.
Alla telefoner idag har alldeles för bred ram funt skärmen för min smak.

Andreas G
Medlem

[quote name=”caesar”][quote name=”Delph1″]4.65″ är för stort … dags att de börjar krypa ner i storlekarna igen. [/quote]Om bilderna stämmer så skulle det inte förvåna mig om yttermåtten är de samma som för Galaxy S II.Alla telefoner idag har alldeles för bred ram funt skärmen för min smak.[/quote] På sätt och vis jo. Fast den renderade bilden ger jag inget för. Det MÅSTE finnas en viss kant runt skärmen annars kommer den att reagera på greppet om den. Det är tyvärr så. Sen att kanterna kan krympas ändå håller jag med. Vi kan få större skärmar nu eftersom fysiska knappar behövs… Läs hela »

Caesar
Medlem
Caesar

[quote name=”Delph1″][quote name=”caesar”][quote name=”Delph1″]4.65″ är för stort … dags att de börjar krypa ner i storlekarna igen. [/quote]Om bilderna stämmer så skulle det inte förvåna mig om yttermåtten är de samma som för Galaxy S II.Alla telefoner idag har alldeles för bred ram funt skärmen för min smak.[/quote] På sätt och vis jo. Fast den renderade bilden ger jag inget för. Det MÅSTE finnas en viss kant runt skärmen annars kommer den att reagera på greppet om den. Det är tyvärr så. Sen att kanterna kan krympas ändå håller jag med. Vi kan få större skärmar nu eftersom fysiska knappar… Läs hela »

Erik
Medlem
Erik

Låter härligt tycker jag 🙂