Den telefon som med allra största säkerhet blir den nästa telefonen som går under varumärket Google, Samsung GT-I9250, har gått igenom den obligatoriska WiFi-certifieringen. Den nya telefonen som tros gå under namnet Nexus Prime ska komma med flera stora nyheter som en tvåkärnig processor på 1,5 GHz, en display med upplösningen 1 280 x 720 men kanske allra viktigast – Android 4.0, Ice Cream Sandwich.

Google väntas göra storentré med deras nya operativsystem Android 4.0, Ice Cream Sandwich och lansera den med en telefon under sitt egna varumärke någonting vi sett tidigare. Ice Cream Sandwich ska mer eller mindre vara ett hopkok av Android 2.3 ”Gingerbread” och Android 3.0 ”Honeycomb” där man tagit det bästa från båda delarna för att göra ett operativsystem som fungerar med surfplattor såväl som smartphones.

nexus-prime-wifi-certification

Den nya Samsung GT-I9250 som nu gått igenom WiFi-certifieringen är med största sannolikhet Google Nexus Prime som väntas sätta ny standard på marknaden. Förutom Ice Cream Sandwich ska den komma med en 4,5″-skärm(4,65″ enligt andra uppgifter) med HD-upplösningen 1 280 x 720. Förutom detta väntas den komma utrustad med den senaste systemprocessorn från Texas Instruments OMAP-familj. OMAP4460 som väntas finnas i GT-I9250 kommer med två ARM Cortex-A9-kärnor på 1,5 GHz och grafikkretsen SGX540.

Annons

Det pratas om att Google Nexus Prime ska lanseras någon gång i oktober ihop med Ice Cream Sandwich. Om vi även kommer få se GTI-9250 säljas under Samsungs varumärke är ännu oklart, men sett till hårdvaran och inte minst skärmen är det här en modell vi ser fram emot.

Källa: Phandroid

Relaterade nyheter:

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
dj christianAnton KarmehedJacob HugossonHenrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Spännande!. Har stora förhoppningar på ICS.

Henrik Berntsson
Admin

Detta ser ju riktigt lovande ut 🙂

Anton Karmehed
Admin

Ja detta ska bli riktigt intressant att följa. Är ganska nyfiken på hur en 720p skärm kommer att funka i en smartphone. Med rätt OS blir det nog kanon, lite orolig är man kanske för spelprestanda och liknande dock.

Medlem
WIRN

Börjar inte skärmarnas upplösningensrejs likna megapixelrejset som har varit på kamror…

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”WIRN”]Börjar inte skärmarnas upplösningensrejs likna megapixelrejset som har varit på kamror…[/quote]Både jag och nej, de flesta som testat en iPhone 4 kan vara överrens om att den högre upplösningen gör stor skillnad för skärmens skärpa (pixeldensiteten är likvärdig med 720p på 4,5 tum) så jag ser helt klart att de upplösningar vi pratar om här är något man absolut kan dra nytta av. Samtidigt är det ju inte så att man nödvändigtvis behöver upplösningarna, eller att flera paneler har andra brister som bör fixas (svärta, kontrast, betraktningsvinklar osv). Men än så länge tycker jag inte det gått till överdrift… Läs hela »

Medlem
WIRN

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”WIRN”]Börjar inte skärmarnas upplösningensrejs likna megapixelrejset som har varit på kamror…[/quote]Både jag och nej, de flesta som testat en iPhone 4 kan vara överrens om att den högre upplösningen gör stor skillnad för skärmens skärpa (pixeldensiteten är likvärdig med 720p på 4,5 tum) så jag ser helt klart att de upplösningar vi pratar om här är något man absolut kan dra nytta av. Samtidigt är det ju inte så att man nödvändigtvis behöver upplösningarna, eller att flera paneler har andra brister som bör fixas (svärta, kontrast, betraktningsvinklar osv). Men än så länge tycker jag inte det gått… Läs hela »

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”WIRN”][quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”WIRN”]Börjar inte skärmarnas upplösningensrejs likna megapixelrejset som har varit på kamror…[/quote]Både jag och nej, de flesta som testat en iPhone 4 kan vara överrens om att den högre upplösningen gör stor skillnad för skärmens skärpa (pixeldensiteten är likvärdig med 720p på 4,5 tum) så jag ser helt klart att de upplösningar vi pratar om här är något man absolut kan dra nytta av. Samtidigt är det ju inte så att man nödvändigtvis behöver upplösningarna, eller att flera paneler har andra brister som bör fixas (svärta, kontrast, betraktningsvinklar osv). Men än så länge tycker jag inte det… Läs hela »