Företaget Nvelo som sysslar med mjukvara för att få en SSD att agera cache-enhet till en mekanisk hårddisk har inte funnits särskilt länge. Men mjukvaran inkluderas med en handfull enheter. Nu ska Nvelo köpas upp av Samsung och anledningen är ännu oklar.

Nvelos mjukvara Dataplex skeppas med bland annat OCZ Synapse och Corsair Accelerator som båda har utvärderats av NordicHardware. Mjukvaran ser till att en SSD-enhet får arbeta som en cache till din mekaniska hårddisk och lagrar därför den data som används mest på SSD:n. Enheten är gömd för slutanvändare och i praktiken innebär det att man endast har hårddiskpartitionen att hålla koll på.

Det här bidrar till snabbare åtkomst av dina filer samt att du slipper hålla koll på var du lagrar din data. En annan fördel är att det fungerar oavsett plattform, så det går att använda med ett AMD-baserat system eller ett äldre med Intel. Till skillnad från Intel Smart Response Technology som enbart fungerar med utvalda styrkretsar ur deras 6- och 7-serien.

Nu har Nvelo gått ut med i ett pressmeddelande att Samsung kommer köpa upp företaget. Med tanke på att Samsung sålt av sin hårddiskdivision till Seagate är det ännu oklart vad elektronikjätten har för avsikt med Nvelo. Det enda som framgår är att Samsung köper upp Nvelo och alla dess tillgångar samt personal. Hur mycket Samsung kommer få betala för kalaset eller när affären går igenom är också detaljer som uteblev från pressmeddelandet.


Relaterade artiklar:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det kan vara så att Samsung vill använda Nvelos tekologi i deras laptops/ultrabooks. Jag hoppas dock att de utvecklar produkten en aning, då Dataplex har en del brister.