Det har nog inte kunnat undgå någon att Apple febrilt försöker låsa ut sina konkurrenter ur surfplatts- och smartphonemarknaden, med en stor patentportfölj till sin hjälp. Flera av de stora aktörerna anser att Apple inte spelar rättvist på marknaden, och nu drar Samsung på sig hårdhandskarna för att se till att få ett säljstopp av Apples produkter i bland annat Australien och Sydkorea.

De allra flesta tillverkare av smartphones och surfplattor har börjat tröttna på Apples ihärdiga stämningsansökning där man försöker få säljstopp på konkurrerande produkter. Bland annat HTC har manat Apple till produktutveckling istället för stämning. HTC har även tagit hjälp av Google i sin patenttvist mot Apple. Men den som har det svårast är inte helt oväntat Samsung, som med sin Galaxy-serie är den största konkurrenten mot Apple.

Apple har fått igenom säljstopp på den nya Galaxy Tab 10.1 i Tyskland, och de har stämningsansökningar i andra länder som väntar på beslut. Samsung ska nu istället för att titta åt andra hållet få Apple att smaka på sin egna medicin genom att få ett säljstopp på Apples produkter.

”To defend our intellectual property, Samsung filed a cross claim for Apple’s violation of Samsung’s wireless technology patents[…]Samsung has a proud history of innovation in the mobile industry, it has invested continuously in R&D, design and technology to produce our innovative and cutting-edge mobile devices.”

Det ska handla om totalt sju patent som Samsung håller i för trådlös teknik, som Apple ska göra intrång på med sina iPhone och iPad-produkter. Man har än så länge bara ansökt om detta i Australien där deras Galaxy Tab 10.1 väntas få ett säljstopp senare under månaden, men man ska även ha planer att helt stänga Apple ute på hemmaplan i Sydkorea. Inte helt oväntat svarar Apple Australien på Samsungs nya ansökan, och menar fortfarande på att Samsung helt kopierat deras iPhone och iPad.

”It’s no coincidence that Samsung’s latest products look a lot like the iPhone and iPad, from the shape of the hardware to the user interface and even the packaging, this kind of blatant copying is wrong, and we need to protect Apple’s intellectual property when companies steal our ideas.”

Det har länge varit under debatt om man ska få ta patent på design, och i många länder är detta inte ens tillåtet. Men det ser inte ut som att varken Apple eller Samsung tänker ge sig, utan en rättegång kan bli ett måste för att tvinga båda parterna att enas om en lösning.

Källa: IBT

Relaterade nyheter:

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
D0GG3Jacob HugossonthisSwedish Berserk-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

Det som stör mig är att Apple tycks ha tagit patent på minimalism. Man måste lägga till onödiga detaljer för att det inte ska anses vara kopierat.Tittar man på en SGS II och en Iphone 4 i verkligheten så är de inte alls lika, då är många gamla klassiska telefoner betydligt mer lika varandra. Men om man väljer att byta Iphones bakgrundsbild till svart medan man går in i programlistan i SGS II samtidigt som man ändrar storlek på dem och tar bild ur en vinkel som är rakt framifrån så ser de rätt lika ut. Men bara då. Samma… Läs hela »

Svensken
Medlem
Svensken

Håller med er båda två. Samsung är de som är närmast Apple vad gäller kvalitet och design. Och nu menar jag inte att Samsung kopierar för de gör de inte men de har riktigt fina designer på sina lurar/surfplattor.

this
Medlem
this

[quote name=”smartidiot89″]Jag håller med dig Boris. Min helt personliga åsikt om frågan är inte att Apple vill ha upprättelse för att Samsung brutit något så kallat ”designpatent” utan att det handlar om att Samsung är den första som på allvar kunnat konkurrera mot både iPhone och iPad.[/quote]Frågan är ju om Apple verkligen tjänar på detta i slutändan. Android aktörerna är så mycket flera och dessutom så verkar ju de som håller sig uppdaterade tappa intresset för Apple, imagen förstörs lite. Dock är den stora massan inte särskilt välinformerad och om det bara finns Apple att välja på i butikerna så… Läs hela »

Douglas
Medlem
Douglas

Jag kommer nog aldrig mer köpa en Apple produkt faktiskt.
Tycker det här är riktigt lågt av Apple och jag hoppas alla övriga tillverkare sätter dem på plats.