Samsung kommer inom kort att landstiga i Sverige med sin kraftfulla Android-smartphone Galaxy S II. Telefonen kommer med en dubbelkärnig Exynos systemprocessor som arbetar i 1,2 GHz. Nära nog marknadsledande processorprestanda är dock inte tillräckligt för Samsung som redan nästa år planerar att lansera en telefon med dubbla kärnor och 2 GHz klockfrekvens.

Samsung som av förklarliga skäl inte avslöjar några konkreta detaljer kring vare sig telefon eller processor, det är trots allt en bit kvar till 2012, men troligtvis rör det sig om ännu en modell ur tillverkarens Exynos processorfamilj.

Samsung har redan idag lanserat en smartphone med 1,4 GHz processor, detta i form av den enkelkärniga Galaxy S Plus som idag finns att hitta på bland annat den ryska marknaden. Men under nästa år menar tillverkaren att deras smartphones på allvar ska börja levereras med PC-liknande prestanda.

”Vi planerar att släppa smartphone utrustad med en 2 GHz dubbelkärnig CPU till nästa år, sade en högt uppsatt tjänsteman från bolaget. ”Denna produkt kommer att erbjuda en beräkningskapacitet jämförbar med den i en vanlig PC.”

Allt är som vanligt helt relativt när det gäller jämförelser som dessa men onekligen kommer den mobila plattformen fortsätta sin kraftfulla prestandaskalning det närmsta året. Förutom högt klockade dubbelkärniga processorer väntas vi redan till hösten se de första produkterna med fyrkärniga ARM-processorer. 

Tidigare rykten säger att Motorola arbetar nära med NVIDIA för att föra deras fyrkärniga 1,5 GHz Kal-El (Tegra 3) systemprocessor till tabletmarknaden. En lansering som kan komma att ske så snart som i augusti månad 2011.

Källa: News.mk.co.kr

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Danne980donnieJacob HugossonTanaxAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Då ”måste” det handla om 28nm bulk/HKMG-kretsar låter det som. Ser absolut fram emot utvecklningen, det ultimata skulle vara en HTPC som stödjer de flesta stora format och kan spela upp 1080p. Nu är jag ingen expert på den här marknaden så det kanske redan finns? 😛

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”Anton Karmehed”]Det lär vara 28nm som gäller ja, du är nog inte ensam om det där tänket att använda mobilen som HTPC heller. Vi har faktiskt ett avsnitt om just detta i vår kommande genomgång av LG Optimus 2X med Tegra 2. Men jag vill inte avslöja utgången i förväg.. ;)[/quote]

Gör gärna en sådan om Samsung Galaxy II S när den kommer med. 😉

Marcus
Medlem
Marcus

Spännande att se vad Apple drar till med i iPhone ”5”(om den nu kommer heta det) med tanke på all prestandaökning vi sett i de flesta Android-telefoner.

Danne980
Medlem
Danne980

Helt otrolig utveckling på denna front nu. Många saker som man aldrig skulle kunna tro på för ett par år sedan är nu vardagsmat. det finns nu skärmar helt utan sladdar, detta kombinerat med en mobil som agerar htpc ligger kanske inte så långt fram i tiden. Snart har man hela sitt liv på telefonen. Samtidigt som vissa bara använder sina telefoner till samtal och sms 🙂 Jag kom ihåg när jag precis skaffat min första iphone hur jag var ute och gick i Uppsala och kom på att min arbetskamrat bodde i ett visst hus, av en slump såg… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Försäljningsargumentet för iPhone och iPad är inte att man har bäst prestanda på marknaden utan att man har det mest kompletta och stabila ekosystemet där hårdvara, mjukvara, appar och användarvänlighet verkligen lever i harmoni med varandra. Något som saknas på den fragmenterade Android-marknaden.

donnie
Medlem

Försäljningsargumentet för Iphone är en trend och status som Apple är duktiga att sälja och som konsumenterna har lärt sig svälja. Det är därför de lyckas ta mer betald för äldre hårdvara än konkurrenterna trots en stängt och strikt OS. Jag säger inte att deras OS är dålig, långt ifrån, men det finns mer bakom kulisserna än vad slutanvändaren får se.

Danne980
Medlem
Danne980

[quote name=”donnie”]Försäljningsargumentet för Iphone är en trend och status som Apple är duktiga att sälja och som konsumenterna har lärt sig svälja. Det är därför de lyckas ta mer betald för äldre hårdvara än konkurrenterna trots en stängt och strikt OS. Jag säger inte att deras OS är dålig, långt ifrån, men det finns mer bakom kulisserna än vad slutanvändaren får se.[/quote] Det är bara en del av sanningen. Iphone är en väldigt bra ihopsatt produkt. Den har få brister och har ett väldigt användarvänligt interface. Apple blir alltid ”beskyllda” för att de säljer äldre sämre saker till högre pris.… Läs hela »