Samsung har nyligen inlett massproduktion av sin teknik för staplade NAND-kretsar, kallat 3D Vertical NAND eller V-NAND, med chipstorlekar upp till 128 gigabit. Nu presenterar man faktiska enheter med lagringstekniken, med utrymme upp till  960 gigabyte.

Samsung blir först ut på marknaden med volymtillverkning av V-NAND, då konkurrenten Toshibas masstillverkning kommer dröja till första halvan av 2014. Med det försprånget till hands har företaget passat på att visa upp nya SSD-enheter för företagsanvändare under ett föredrag på årets Flash Memory Summit, riktade mot datacenter, servrar och arbetsstationer.

Enheten man visat upp går helt enkelt under namnet V-NAND SSD och kommer finnas med 480 och 960 gigabyte lagringsutrymme. Man har inte presenterat en stor mängd specifikationer, men vad som delgivits är att 480-gigabytesversionen innehåller 32 V-NAND-chip på 128 gigabit (16 gigabyte) styck, och 960-gigabytesversionen således dubblar detta med 64 chip. Det ska enligt Samsung även medföra en prestandaökning på 20 procent för den större upplagan.

Annons

Varken pris eller tillgänglighet delgavs, men i och med att masstillverkningen just inletts bör enheterna komma in på marknaden någon gång under årets fjärde kvartal.

Källa: Darkvision Hardware


Relaterade nyheter

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid