Samsung PM971 är en SSD i storlek av en fingernagel som ska leverera en lagringskapacitet på upp till 512 gigabyte och överföringshastigheter på 1 500 megabyte per sekund i minidatorer och hybrider.

Samsung är dominant på SSD-marknaden och företagets konsumentenheter leds av kritikerrosade Samsung 950 Pro med 3D V-NAND och datahastigheter på över 2 500 megabyte per sekund (MB/s). Under SSD Forum i Japan lanserade Samsung två nya enheter för OEM-marknaden med företagets färska Polaris-kontroller. Enheterna lovade läshastigheter på upp till 3 200 MB/s och en lagringskapacitet upp till 1 terabyte i smidigt m.2-format.

För hybrider och mobila enheter

Under SSD Forum visade Samsung samtidigt upp framtidens lagringsenheter för minidatorer och mobila produkter. Företagets första SSD-enhet i BGA-format som i storleken av en fingernagel levererar imponerande 1 500 MB/s i läshastighet och upp till 600 MB/s i skrivhastighet. Mäkta imponerande siffror för mobila lagringslösningar och det med en maximal lagringskapacitet på 512 gigabyte.

Samsung PM971 är den första BGA-enheten som Samsung utrustar med 3D V-NAND och tillsammans med deras Photon-kontroller ger detta svårslagna specifikationer i klassen.

Bland prestandasiffrorna specificeras 190 000 IOPS resp. 150 000 IOPS för läsning och skrivning av små slumpmässiga filer. Något som bör borga även för bra prestanda vid traditionell användning i spel och applikationer.

Med sin minimala storlek går PM971 att implementera i alla former av elektronikprodukter men är främst lämpad för små minidatorer, hybrider men skulle även kunna användas i smartphones. När Samsung PM971 börjar användas i kommersiella produkter är ännu oklart. Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid