Samsungs QLED TV-apparater kan ha världens tunnaste skärmkabel

Upp till fördubblad ljusstyrka och minimal skärmkabel

15

QLED är vad Samsung kallar tekniken i sina kommande TV-apparater. Deras uppsättning SUHD skärmar får nu göra plats åt det nya.

Samsung har under en längre tid använt Quantum Dot-teknik i sina TV-apparater. Något som nu även börjar användas i datorskärmar. Under CES 2017 visade tillverkaren upp sin kommande generation TV-apparater där man förfinat Quantum Dot-tekniken samtidigt som man byter namn.

Som vanligt är det bättre kontrast, högre ljusstyrka och bättre färger vid dessa höga ljusstyrkor som står på schemat. De nya TV-apparaterna med QLED har en imponerande ljusstyrka på 1 500 upp till 2 000 nits. En markant ökning i ljusstyrka sett från förra årets TV-apparater från Samsung som låg på omkring 1 000 nits. Eller de nya OLED-modellerna från LG som håller sig runt 800 – 900 nits.

QLED får ultrasmal bildskärmskabel

Tillsammans med den uppdaterade quantum dot-tekniken så använder Samsung även en ny, fiberoptisk bildskärmskabel till sina kommande TV-apparater.
Den kabel som medföljer är 5 meter lång, men man ska kunna köpa längre kablar på upp till 15 meter. Denna kabel är så pass smal att det inte bör bli några större problem att dölja den för att få en stilren kabeldragning i vardagsrummet.

Kravet för en traditionell strömsladd kvarstår dock. Något som kan sätta käppar i hjulet för användare som inte vill se sladdar men samtidigt ha sin TV hängandes på väggen eller dylikt.

Samsungs nya TV-apparater förväntas lanseras i mars månad. Dessa TV-apparater kommer att dyka upp i en mängd olika utföranden och prisklasser.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Andra nyheter från CES 2017

15
Leave a Reply

Please Login to comment
15 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid