Sapphires påkostade grafikkortsmodell RX 5700 XT Nitro+ visades på ett ungefär upp tidigare under veckan och nu har modellen listats hos den franska versionen av Amazon.

AMD:s partnertillverkare Sapphire förbereder en påkostad variant av den cirka två månader gamla grafikkortsmodellen AMD Radeon RX 5700 XT. Mer specifikt rör det sig om en ”Nitro+” modell från partnertillverkaren som är på vad och som nu har siktats på den franska hemsidan för onlineplattformen Amazon.

Sapphire ser ut att försöka klämma så mycket som möjligt ut grafikprocessorn hos RX 5700 XT med sin kommande modell. Som den vaga bild som dök upp tidigare i veckan visade rör det sig om en kylarlösning med tre fläktar och kylanordningen sträcker sig en bit förbi slutet av kretskortet.

Vi kan även se att prislappen RX 5700 XT Nitro+ kommer att bära i Frankrike lägger sig på 479 euro. Med dagens växelkurs ser modellen ut att få ett pris på ungefär 5 100 kronor i Sverige.

Specifikationerna för Sapphires kommande modell är fortsatt oklara. Det enda Amazon Frankrike listar är modellen vikt på 998 gram och dess dimensioner på 30 x 15 x 10 centimeter. Detta tillsammans med att modellen kommer utrustad med en fysisk brytare som låter användare byta mellan de två BIOS-versionerna hos grafikkortet.

Amazon listar lanseringsfönstret för Sapphire RX 5700 XT Nitro+ som någon gång mellan 17 oktober och 3 december. Däremot hävdar hemsidan Videocardz att det inte kommer att dröja längre än till den 16 september som vi får se modellen landa på butikshyllorna. Vilken av hemsidorna som har den korrekta informationen återstår att se. Blir det så att lanseringsdatumet inträffar den 16 september bör det inte vara lång tid kvar innan Sapphire officiellt avtäcker sin nya modell.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid