Med mindre än en månads tid på marknaden börjar det redan dyka upp kreativa varianter av AMD:s minsting i HD 7000-familjen – Radeon HD 7750. Sapphire satsar på låg ljudnivå med Radeon HD 7750 Ultimate, ”det snabbaste passiva 128-bitars grafikkortet på marknaden”.

I enighet med tidigare generationer av grafikkort från AMD har det bara varit en tidsfråga innan det skulle dyka upp passivt kylda varianter på marknaden, och först ut är Sapphire. I ett pressmeddelande tillkännagavs ett grafikkort som tar sikte mot HTPC-marknaden och andra datorer där låg ljudnivå är av prioritet.

Sapphire Radeon HD 7750 Ultimate vars preliminära retailkartong pryds av en ninja, ska inte vara fabriksunderklockat som många andra passiva kort, utan levereras med referensfrekvenserna: 800 MHz för GPU:n och 1 125 MHz (4 500 MHz effektivt) på GDDR5-minnet vars kapacitet ligger på 1 GB. Sapphire sägar att kortet ”troligen är det snabbaste passiva 128-bitars grafikkortet på marknaden”. Huruvida spänningarna på kortet är sänkta från referensnivåerna, eller om spänningsregleringen är begränsad för överklockare för att hålla nere temperaturerna framgår inte. Men med sina 55 W TBP har vi svårt att se hur kylaren inte klarar av att kyla kortet till godkända nivåer.

Sapphire_7750_Ultimate2

Kortet erbjuder samma skärmanslutningar som Sapphires standardmodell av Radeon HD 7750, det vill säga en Dual-Link DVI-I, en HDMI 1.4 och en Displayport 1.2. Det finns fortfarande ingen information om kortets rekommenderade pris eller ett formellt lanseringsdatum, men det beräknas börja säljas inom de närmsta dagarna.


Relaterad artikel:

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
nusssedj christianthisJacob Hugossonshaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

Passivt coolt.
7870 då? 😉

Micke
Medlem
Micke

6850 finns i passive och vad jag förstått så är 7700-serien något långsammare än 6800. Lite knasigt att skriva världens snabbaste passiva då kanske. Iofs är strömförbrukningen betydligt lägre men ändå. /s

Jacob Hugosson
Medlem

Sapphire har valt sina ord noga; ”troligen är det snabbaste passiva [u][b]128-bitars[/b][/u] grafikkortet på marknaden” 😉

this
Medlem
this

Ja de behöver sjunka en del i pris, men annars ser det riktigt bra ut faktiskt.

dj christian
Gäst
dj christian

Väntar på ett 7850 istället

nussse
Medlem
nussse

Den där kylaren ser ju rätt kompetent ut. Lär säkert fungera på 7770 också.