Kylartillverkaren Scythe har precis presenterat en CPU-kylare som med namnet Mine 2 är en kraftig sak som med en kvadratisk design, delad aluminiumfläns och åtta stycken värmeledande kopparrör ska kyla processorer från både Intel och AMD:s nuvarande plattformar. Kylaren som är bestyckad med en 140mm Slip Stream-fläkt väger en bit över 1,1kg.

Scythe Mine 2 tar över efter sin föregångare med mått på 130 x 143 x 160mm som snarast ger en kubliknande design och kylarens kopparbas leder värmen från processorn genom de åtta värmeledningsrören till en stor tvådelad aluminiumfläns. Mellan flänsarna hittar vi en 140mm Slip Stream-fläkt som arbetar i mellan 740 till 1 900 RPM med hjälp av en medföljande manuell fläktkontroller.

Scythe Mine 2 väger 1,16 kg och stödjer Intels processorplattformar LGA775, LGA1155, LGA1156, och LGA1366, samt AMD:s AM2, AM2+, och AM3 plattformar. Prislappen sägs landa på runt 500 kronor inklusive moms.

mine2

mine22

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mean MachineImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Har första varianten av Mine, snurrar just nu i min HTPC och fungerar hur bra som helst. Kan ju undra varför de har gjort sig av med ”W” formatet på själva flänsarna.

Ser ut som att det skall gå och montera två fläktar till på var sida också.

//Jimmy

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Kilopriset är ju helt okej åtminstone.