Seagate visar nu upp en rekordsnabb SSD-enhet på Flash Memory Summit som med en lagringskapacitet på imponerande 64TB når hastigheter på 13GB/s.

Seagate må vara mest kända för sina mekaniska hårddiskar men lagringstillverkaren är allt annat än stillasittande på flashlagringsmarknaden. Under Flash Memory Summit visar nu Seagate upp flera nya SSD-lösningar där man förutom dedikerade SSD-enheter för moln- och datacenter presenterat en rekordsnabb PCIe NVMe-enhet.

Seagate som ännu inte namnget sin nya SSD-enhet avslöjar att den maximala lagringskapaciteten ligger på hela 64 terabyte. Något som matchas av en rekordhög datahastighet på hissnande 13 gigabyte per sekund. Nästan fyra gånger snabbare än den specificerade läshastigheten på en Samsung 960 Pro m.2 SSD.

Totalt 8 integrerade m.2 SSD-enheter

Den imponerande lagringskapaciteten och smågalna datahastigheterna kommer från en RAID-liknande SSD-lösning. PCI Express-enheten huserar inte mindre än åtta dedikerade m.2 SSD-enheter på vardera 8 terabyte med varsin egen högpresterande SSD-kontroller. Sammankopplade på PCIe-kortet levererar Seagate en bootbar NVMe SSD med smått galna specifikationer. Enheten lär vara riktad mot servrar och inte helt oväntat valde Seagate att i dagsläget inte förmedla någon prissättning för enheterna. Den officiella lanseringen av Seagates 64TB PCIe NVMe SSD väntas ske först nästa år.

Svenska SSD-guiden

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Inte så jätteimponerande med en raid-bräda, det är rätt fusk jämfört med en dedikerad kontroller med samma prestandanivå…

Dessutom fattas en skruv i fasthållningen av kylflänsen. Schysst pressbild, seagate! 😛

pege63
Medlem
pege63

Flaskhalsen blir nu själva MK och dess chipset