Sharps rekordskärm på 8K 120 Hz överrumplar redaktionen på IFA

Pixeldensitet som framkallar fnittersjuka!

4

Det är ännu inte riktigt dags för 8K-upplösning i vardagligt bruk. Men det stoppar inte Sharp från att visa upp världens mest högupplösta 27-tums skärm och få redaktionen på fall.

Redaktionen och våra vapendragare från Surfa.se kan inte göra annat än att fnittra av förtjusning när dom stöter på en 27-tums skärm med så många pixlar per tum att dom inte ens kan urskilja individuella pixlar när dom trycker näsorna direkt mot skärmen.

Sharp har alltså lyckats mecka fram en skärm med upplösningen 7 680 x 4 320 och en uppdateringsfrekvens på 120 hertz och sedan tryckt ihop den i ett 27 tums format. Minst sagt imponerande, dock är det inte inte direkt en skärm som man har hemma på skrivbordet.

Det finns två kameror i hela världen som kan spela in i 8K-upplösning med 120 hertz uppdateringsfrekvens, och det är så pass krävande för dagens hårdvara att pumpa ut denna sjuka pixelmängd att Sharp-skärmen har ett dedikerat, dubbelt rackskåp med hårdvara som sedan kopplas till skärmen via hela sexton stycken HDMI-kablar. En helt sinnessjuk anordning, men det handlar inte alltid om att göra den smidigaste lösningen. Utan ibland måste man visa att man kan göra det som ingen annan gjort hittills, bara för att man kan.

Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AlexFixa eran loginAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fixa eran login
Gäst
Fixa eran login

326ppi
Slår ifån6 med en 1 pixel. ^^

Anton Karmehed
Admin

Haha ja pixeldensiteten är inte superimponerad mot mobilskärmar tex men det är overkligt att se det live på en så stor skärm! ^^

Alex
Gäst
Alex

Givetvis är pixeltätheten mycket lägre på en 27″ skärm än på en liten telefon. Det är enormt imponerande att man kan skapa något sådant här. Det kommer nog ta ett decennium innan 8K i 120Hz ens kommer på frågan för konsumenter dock.

Fixa eran login
Gäst
Fixa eran login

AH nä mest bara nått ja insåg.. alldeles tillräckligt, dreggel.