Shuttle har nu lanserat sin senaste mini-PC för Intels Sandy Bridge-plattform och denna gång är det mer fokus på budgetmarknaden. Shuttle SH61R4 är ett så kallat barebone med ett skräddarsytt aluminiumchassi och ett förinstallerat moderkort i mini-ITX format. Moderkortet använder sig av styrkretsen Intel H61 och stödjer både Core i7-processorer samt kraftfullare grafikkort.

Shuttle SH61R4 ingår i tillverkarens XPC-familj som fokuserar på små och kraftfulla datorsystem, inte sällan i ett kubiskt format. Shuttles senaste modell stödjer Intels processorer på LGA1155 plattformen vilket alltså omfattar alla modeller i Sandy Bridge-familjen, även de kraftfullaste modellerna i Core i7-2×00 serien.

Styrkretsen som används i moderkortet är Intel H61 och bjuder bland annat på stöd för upp till 8GB DDR3-RAM (2 minnesplatser) och kan drivas av processorernas egna grafikdel genom moderkortets HDMI samt DVI-utgångar. Men det finns även plats för ett extra PCIe x16 grafikkort eller för den delen ett expansionskort i PCIe x1 format, samt en mini-PCIe port för en dedikerad WLAN-modul.

SH61R42Shuttle bjuder även på stöd för 6-kanals ljud, gigabit ethernet och fyra interna SATA-anslutningar för hårddiskar. Det finns plats för två stycken 3,5-tums hårddiskar i chassit samt en extern 5,25-tums enhet för DVD-brännare eller liknande.

Systemet kommer med en nätdel på 250 watt och Shuttles egenutvecklade kylningslösning I.C.E. (Integrated Cooling Engine) som använder sig av värmeledningsrör för att leda värmen från processorn till en radiator i bakkant av chassit. Där värmen i sin tur trycks ut ur datorn med en temperaturstyrd 92mm fläkt.

Shuttle SH61R4 ska finnas på den svenska marknaden under mitten av oktober och prislappen för chassi, moderkort och nätdel landar på totalt 1 970 kronor inklusive moms.

SH61R4

Relaterade artiklar:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Viking1962aovnussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Medlem
nussse

Känns tveksamt att den skulle klara en 2600K med hyfsad klock och ett hyfsat grafikkort. Men för de om vill ha en något mindre dator som ändå är hyfsat kraftig så kanske det kan vara nått.

aov
Medlem
aov

Min bror har haft en shuttle en gång i tiden (amd 2400xp) , varning för varma ”svenska” sommardagar.
Glöm bort kraftfulla grafikkort om du vill köra med locket på.

Billigare än vad jag förväntat mig, shuttle brukar ligga på mellan 2500 och 3400 kr när dem kommer ut.

Neh behåller nog min Sandy Bridge antec fusion ett tag till 🙂

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag minns att Soltek gjorde några snygga shuttle med AMD processor i

Tror att det var dessa

[imgcomment image[/img]