Shuttle fortsätter att producera små minidatorer för desktopmarknaden och senaste i raden är den nya nettop-modellen XS35. Förutom en mycket slimmad design utmärker sig komponenter som Ion 2 samt en dubbelkärnig Atom D510 CPU i specifikationerna.

Shuttle satsar alltså som väntat på Intel Atom för processorkraften och till skillnad mot mer strömsnåla netbooks finns här inga problem att använda sig av dubbla processorkärnor. Den integrerade grafikkretsen i Atom D510 är inget att hurra över och Shuttle har alltså vänt sig till Nvidia och deras nästa generations Ion-plattform. Där en GeForce GT218 GPU tar över vid mer tyngre grafiska belastningar och ger stöd för både uppspelning av 1080p video samt 3D-spel. Videoutgångar man hittar är HDMI och D-Sub samtidigt som vi kan identifiera ett flertal USB 2.0 portar och en minneskortläsare.

Shuttle utrustar sin minidator med en 2,5-tums lagringsenhet, SSD eller hårddisk, med en prislapp på drygt 3 200 kronor inklusive moms ska man få en fläktlös och tyst dator som klarar av det mesta man begär av en vardagsrumsdator.  Lanseringsdatumet sägs vara satt till någon gång under tredje kvartalet.

Källa: Blogeee

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Twelve
13 Årtal sedan

snygg och kompetent gillar hårt!

Martin L
13 Årtal sedan

Kan nog vara snitsig, den var verkligen liten. Den ser ju dock inget vidare ut..Varför ska man ha en optisk enhet i den överhuvudtaget?

Twelve
13 Årtal sedan

Vissa har filmer på DVD skivor fortfarande och då är det Mycket smidigare att ha en optisk läsare i media burken istället för att ha en DVD spelare som är många gånger större!