Att våra TV-apparater numera kan räknas som närmast fullfjädrade datorer är ingen nyhet och när LG siktar på en topposition inom den nordiska marknaden är det med fokus på Smart TV. Årets modeller får kraftfullare processorer och en mer responsiv gestbaserad fjärrkontroll.

Under ett pressevent i Köpenhamn under torsdagen presenterade LG sin strategi för den nordiska TV-marknaden och budskapet var klart. Fokus ligger på smartare TV-apparater med PC-liknande funktionalitet samtidigt som man jobbar hårt på att förenkla användandet av den breda funktionalitet som trycks in i våra TV-apparater.

LG fokuserade på 2013 års modeller i Cinema 3D-serien av TV-apparater som med storlekar på mellan 32 upp till 70 tum kommer att dyka upp i svenska butiker under slutet av april. Samtidigt som man tryckte på sina framsteg inom OLED och Ultrahd-upplösning (4K) som vi kommer få se mer av under året.

lg_smart_tv2

Den nya Cinema 3D-serien kommer inte minst med kraftfullare komponenter där hela serien nu kan stoltsera med dubbelkärniga processorer och ett responsivare gränssnitt. Grundserien får nöja sig med en processorfrekvens på 900 megahertz medan toppmodellernas kretsar jobbar i 1,25 gigahertz.

Styr med rörelser och din röst

Förutom kraftfullare processorer har LG även vidareutvecklat sin gestbaserade fjärrkontroll Smart Remote. Tredje generationens Smart Remote kändes mycket riktigt märkbart bättre att använda där vi med enkla handrörelser kan flytta en muspekare på TV-apparaterna med bättre känsla och precision än tidigare. Det finns även röstfunktion som vi däremot inte hade tid att undersöka närmare.

LG har matat Smart TV-plattformen med bred funktionalitet som webbläsare, videospelare, musikspelare och stöd för ytterligare appar som Netflix och Viaplay. LG meddelade också att stöd för Spotify kommer under tredje kvartalet. Uppdateringar av apparaternas mjukvara sker kontinuerligt med ungefär en uppdatering per månad, appar kan uppdateras mer frekvent än så.

Intressant är också funktionen att spegla TV-signalen till en mobil eller surfplatta med Ios eller Android. Vilket gör att man kan ta med sig TV-programmen även i rum där inte TV:n sitter, tyvärr fungerar det dock bara på ej krypterat material.

Smart TV ska göras ”magiskt enkelt”

Det slutgiltiga målet för LG är alltså att bli störst på TV-apparater i norden inom 5 år och den marknadsandel på 25 procent företaget sitter på idag ska man genom att göra Smart TV-konceptet mer lättillgängligt.

lg_smart_tv3

Idag aktiverar 60 procent av alla Smart TV-konsumenter själva Smart TV-delen i sina apparater. Med sin gestbaserade fjärrkontroll och ett Smart TV-koncept LG marknadsför med frasen ”magiskt enkel” hoppas man att fler användare får upp ögonen för TV-apparaternas övriga funktioner.

Den förhandsvisning vi fick se av de nya apparaterna visade att LG förutom kraftfullare hårdvara fortsätter jobba med en smakfull och stilren industridesign där toppmodellerna i Cinema 3D-serien har skärmkanter på blott 2,9 millimeter. Men även de mindre modellerna med 8,8-10,5 millimeter ser föredömligt slimmade ut.

Priserna ligger på mellan 7 999 kronor och upp till 69 990 med storlekar på mellan 32- upp till 70-tum. Hela LG:s nya Cinema 3D-serie går att se i företagets pressmeddelande.


10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
JühanTintin-Tjalve-LeifxxAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tintin
Gäst

Jag längtar efter att se de nya modellerna ute i affärerna. Få känna på dem och se mer noga för att få ett helhetsintryck. Jag gillar verkligen LGs tv-apparater. Bra kvalitet även fast de brukar lida av backlight bleeding. Priserna brukar locka också, känns som att varken Samsung eller Sony kommer i närheten av priserna jämfört med vad man får.

Medlem
Redfaction

[quote name=”Tintin”]Jag längtar efter att se de nya modellerna ute i affärerna. Få känna på dem och se mer noga för att få ett helhetsintryck. Jag gillar verkligen LGs tv-apparater. Bra kvalitet även fast de brukar lida av backlight bleeding. Priserna brukar locka också, känns som att varken Samsung eller Sony kommer i närheten av priserna jämfört med vad man får.[/quote]

Bildmässigt så har ju inte LG och Samsung en chans mot Sony då Sony inte lider av dålig svärta, backlight bleeding samt ghosting som framförallt Samsung lider extremt mycket av.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag ställer mig lite frågande till vitsen med dessa ”smart TV”. De kan ju inte göra nånting som inte en vanlig HTPC eller för den delen en extern mediaspelare. Oftast så är de dåligt uppdaterade och långsamma, så de slutar vara användbara efter kanske ett år eller två. Min HTPC kan jag uppgradera när det behövs och byta programvara som jag vill. Nja. Jag tycker att det är bättre att köpa en Monitor med 4-5 HDMI med så bra bildpanel som möjligt. Sen får den gärna ha stöd för DD och DTS passthrough mellan HDMI och SPDIF. Allt ”smart” är… Läs hela »

Tintin
Gäst

[quote name=”Redfaction”][quote name=”Tintin”]Jag längtar efter att se de nya modellerna ute i affärerna. Få känna på dem och se mer noga för att få ett helhetsintryck. Jag gillar verkligen LGs tv-apparater. Bra kvalitet även fast de brukar lida av backlight bleeding. Priserna brukar locka också, känns som att varken Samsung eller Sony kommer i närheten av priserna jämfört med vad man får.[/quote] Bildmässigt så har ju inte LG och Samsung en chans mot Sony då Sony inte lider av dålig svärta, backlight bleeding samt ghosting som framförallt Samsung lider extremt mycket av.[/quote] Det är inte intrycket jag fått från två… Läs hela »

Leifxx
Gäst
Leifxx

Tro inte på vad LG säger förrän de har bevisat i ärlig handling! LG har valt att prioritera bort/ned den svenska marknaden helt avseende deras LG Smart-TV (kika på deras http://www.lgappstv.com och försök hitta Sverige, kika på app-utbudet och play-funktioner etc så förstår du ännu bättre). Dvs är det en bra Smart-TV du är ute efter, välj andra alternativ än LG! För övrig är LG extremt snabba med att upphöra med både stöd, utveckling och support av sin Smart-TV. T.o.m. LG Smart-TV prylar som finns i dagens aktiva sortiment anses av LG som utrangerade avseende Smart-TV -funktionen (och lämnas där… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”-Tjalve-”]Jag ställer mig lite frågande till vitsen med dessa ”smart TV”. De kan ju inte göra nånting som inte en vanlig HTPC eller för den delen en extern mediaspelare. Oftast så är de dåligt uppdaterade och långsamma, så de slutar vara användbara efter kanske ett år eller två. Min HTPC kan jag uppgradera när det behövs och byta programvara som jag vill. Nja. Jag tycker att det är bättre att köpa en Monitor med 4-5 HDMI med så bra bildpanel som möjligt. Sen får den gärna ha stöd för DD och DTS passthrough mellan HDMI och SPDIF.… Läs hela »

Jühan
Gäst
Jühan

Näe ska man ha mest valuta för pengarna är det Panasonic plasmor som gäller.

De har blivit så fruktansvärt mycket bättre sedan de tog över Pioneer Kuro tekniken och anställt ingenjörer från Pioneer.

Man måste betala det dubbla om man ska ha en LCD med samma bildkvalitet. Och toppskiktet finns det inget som rår sig på. Kolla på respektabla sidor som Flatpanels.dk, AVForums, HDTVtest.co.uk.

Tintin
Gäst

[quote name=”Jühan”]Näe ska man ha mest valuta för pengarna är det Panasonic plasmor som gäller. De har blivit så fruktansvärt mycket bättre sedan de tog över Pioneer Kuro tekniken och anställt ingenjörer från Pioneer. Man måste betala det dubbla om man ska ha en LCD med samma bildkvalitet. Och toppskiktet finns det inget som rår sig på. Kolla på respektabla sidor som Flatpanels.dk, AVForums, HDTVtest.co.uk.[/quote] Den som använder sin TV som monitor ( ligger alltid i soffan och surfar, bara bildredigering som sköts på datorplatsen ) ser inte plasma som alternativ, det är nog därför man gärna ser till LCD… Läs hela »

Jühan
Gäst
Jühan

[quote name=”Tintin”]Den som använder sin TV som monitor ( ligger alltid i soffan och surfar, bara bildredigering som sköts på datorplatsen ) ser inte plasma som alternativ, det är nog därför man gärna ser till LCD som inte har problemen med inbränningar om något statiskt visas för länge. Ser man däremot bara film och TV på sin TV-apparat så skulle plasma vara det självklara valet. Bättre svärta ( bortser från OLED nu ), obefintlig ghosting och ruskigt mycket bättre priser.[/quote] Absolut visst är det så. Använder man sin TV som monitor till datorn så är LCD ett bättre val om… Läs hela »