Sony blir ett av många företag som kommer genomgå förändring, och de börjar stort genom att byta namn på deras PlayStation Network. Det nya namnet Sony Entertainment Network markerar början på när tjänsten ska integreras i fler av företagets produkter.

Sony gick under förra veckan ut med att man tillsatt en ny vd som ska driva företaget in i framtiden, där användarupplevelsen kommer stå i lika högt fokus som att erbjuda kvalitativ hårdvara. Med detta ville han ha en närmare integration av hårdvara, såväl som mjukvara och först på tur står deras PlayStation Network som ska få ett mer segment neutralt namn.

”Sony cannot continue walking on the same path. It’s not just about the hardware product, it’s about the user experience,” Sonys vd, Kazuo Hirai

Sony-network-entertainment

Namnändringen kommer inte innebära några stora förändringar för användare av PlayStation 3 och PlayStation Vita, utan den kommer ske genom en enkel mjukvaruuppdatering. Äldre produkter så som PSP och PSP Go kommer däremot inte att stödjas av det nya Sony Entertainment Network.

Målet med Sony Entertainment Network är att erbjuda en tjänst och ett nätverk som sträcker sig till samtliga Sony produkter – oavsett om det gäller en spelkonsol, smartphone eller TV – för att på så vis erbjuda spel, musik, film och multimedia innehåll. Vad man vill åstadkomma är att slå samman användarupplevelsen varje produktkategori har att erbjuda.

Xperia_Play1Sony vill få en enhetlig användarupplevelse mellan samtliga produkter i sitt utbud

Vi kan vänta oss att det här bara är en, av en lång rad förändringar man kommer göra inom företaget. Men att man byter namn från någonting som direkt anknyts till spel – PlayStation och istället lägger in ordet Entertainment får ses som en stark symbol för var Sony är på väg framöver, där användarupplevelse och underhållning står i lika stort fokus som att leverera hårdvara.

Källa: Tom’s Guide


Relaterad nyhet:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ctrlJacob HugossonSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Tycker detta känns helt okej. Dock både låter och ser Playstation Network betydligt trevligare ut än Sony Entertainment Network. Den nya symbolen som hänger med i SEN loggan ser minst sagt rörig ut enligt mitt tycke.

Känns också bra att nya VD blir Kazuo Hirai och han verkar medveten om att man måste börja knyta samman sina tjänster och produkter till ett ekosystem.

ctrl
Gäst
ctrl

Visst varit en hel del problem i övergången med. Rättigheter till köpt matrial och liknande historik har visst inte översatts riktigt. Men fattar det som att de är på problemet och arbetar med det.