Sony Ericsson Xperia Arc HD ser ut att bli den första och kanske sista dubbelkärniga smartphonemodellen från den svenskättade mobiltillverkaren. Nu dyker det upp högupplösta bilder på telefonen som med en 4,3 tum stor 720p skärm även får en 1,5 GHz tvåkärnig processor.

Sony Ericsson blir som bekant omvandlat till Sony under början av nästa år men ska vi tro de senaste läckta bilderna på Xperia Arc HD blir det minst en ny modell från Sony Ericsson nästa år. Den omtalade Android-telefonen ska komma utrustad med en 1,5 GHz systemprocessor från Qualcomm och förutom dubbla Scorpion-kärnor ska vi även hitta en Adreno 220 grafikkrets under skalet. Troligtvis handlar det alltså om Qualcomms MSM8260 krets som bland annat HTC använder flitigt i sina senaste Android-telefoner.

arcHD1

Skärmen på Arc HD mäter 4,3 tum och har en upplösning på 720 x 1 280 pixlar. 1GB RAM och 16GB eller 32GB lagringsutrymme paras med en högupplöst kamerasensor på 12 megapixlar. Arc HD ska stödja inspelning av 1080p video samt uppspelning av detsamma till en extern bildkälla med hjälp av sin micro-HDMI utgång.

arcHD2

Lanseringen av Sony Ericsson Xperia Arc HD sägs vara planlagd till tidigast januari men kanske troligast i slutet av februari under Mobile World Congress. Tyvärr verkar telefonen inte komma med någon microSD-läsare och fortfarande hänga kvar på Android 2.3.5 istället för att direkt köra på med den senaste versionen av Googles operativsystem Android 4.0.

Källa: GSM Arena

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonthisAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Om den hade haft Android 4.0 och de där knapparna borde designern hängas, skjutas och lemlästas.

Förresten gör det ändå.

this
Medlem
this

Känns som att man kommer lite väl sent med denna, 720p skärm känns iofs rätt i tiden. Men SOC och OS kommer dock ligga långt efter.

Jacob Hugosson
Medlem

Ser ut som en trevlig telefon, men måste hålla med Andreas om att man hade kunnat skippa de där kromade knapparna 😛