Sonys PSVR 2 kommer med en saftig prislapp men enheten har även imponerande specifikationer och funktioner för ett VR-headset. Nu har det bekräftats att Sony har en uppsättning specialdesignade processorkretsar för sitt kommande VR-headset.

Sonys kommande VR-headset PSVR 2 för Playstation 5 kommer att lanseras den 22 februari 2023 och från och med idag är det möjligt att förhandsboka exemplar headsetet. Sett till specifikationerna kommer headsetet med en OLED-panel som erbjuder 2 000 x 2 040 pixlar per öga. Uppdateringsfrekvensen ligger på 90 eller 120 Hz och synfältets bredd ska ligga på omkring 110 grader. Headsetet är även utrustat med en uppsättning kameror som står för spårningen av headsetet och handkontrollerna.

Mediatek har vid sin senaste presentation bekräftat att systemkretstillverkaren har utvecklat två specialdesignade kretsar just för Sonys nya VR-headset. En av dessa huseras i själva headsetdelen och handkontrollerna kommer med en varsin upplaga av den andra kretsen.

 

Enligt Android Central ska Sonys Shuhei Yoshida i en video angående samarbetet mellan Sony och Mediatek förklara hur Sony sökte efter en kretstillverkare som kan ”erbjuda hög standard för låga latens, låg energiförbrukning och hög prestanda”. Exakt vad detta faktiskt innebär framgår inte men då det är själva Playstation 5-konsolen som renderar spelen är det nog en ganska säker chansning att dessa specialdesignade kretsar är till för andra funktioner.

PSVR 2 kommer till exempel med fristående spårning av händer och headset. Ingen extern kamera behöver riggas upp i rummet för att nyttja headsetet. Sony har även implementerat tekniker som ögonspårning och haptisk återkoppling i själva headsetdelen. Kretsarna från Mediatek är med stor sannolikhet vad som kommer att styra alla dessa tekniker samt stå för kommunikationen mellan de olika delarna av PSVR 2 och spelkonsolen.

Svenska priser för PSVR 2 börjar dyka upp

Förhandsbokningarna för Sonys kommande VR-headset börjar som tidigare nämnt tas från och med idag. I samband med detta har Sweclockers observerat att de svenska återförsäljarna Webhallen och Elgiganten har lanserat produktsidor för produkten. Vi har sedan tidigare vetat att riktpriset för enheten är satt till 600 euro men vi har inte haft några svenska priser förrän nu. Hos de två återförsäljarna listas PSVR 2 utan några medföljande spel eller tillbehör med en prislapp på 7 390 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid