Under ett event för utvecklare ska Sony ha lyft lite på locket om vad som komma skall för deras PSVR 2 som ska lanseras under nästa år.

Sony har sedan en tid tillbaka bekräftat att man är i processen att utveckla en uppföljare till Playstation VR. I dagsläget finns finns det dock inte mycket information angående enheten från Sony själva. Vi har tidigare fått se de nya handkontrollerna som ska ta inspiration från Sonys DualSense-kontroller. Utöver det är det mest rykten som att headsetet kommer att utrustas med OLED-skärmar som cirkulerar.

Tidigare denna vecka sägs Sony ha hållit i ett event för utvecklare där man ska ha gett lite fler detaljer angående PSVR 2. Under detta event sägs Sony ha bekräftat att man kommer satsa på att få fler AAA-titlar till det kommande headsetet. Det ska även ha bekräftats en del information angående själva hårdvaran inuti enheterna.

Enligt rapporter ska PSVR 2 komma utrustat med HDR-kompatibla OLED-skärmar som har en upplösning på 2000 x 2040 pixlar per öga. Utöver detta ska det erbjuda ett synfält på 110 grader vilket skiljer sig rejält från första generationens headset. De nya handkontrollerna sägs även komma med full fingerspårning vilket innebär att kontrollerna vet exakt vart användarens fingrar är positionerade eller hur långt ifrån de är själva kontrollen. En funktion liknande Valves Index-kontroller.

Sony har sedan tidigare bekräftat att vi inte kommer få se någon lansering av PSVR 2 i år. Lanseringen kommer istället att ske någon gång under 2022 och Sony säger att vi tidigt under nästa år kommer att få mer information om headsetet. Således rekommenderas en nypa salt tillsammans med den information som nu cirkulerar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid