Small preview image

Knappt har Sony meddelat att man slopat sin OtherOS-funktion i sin kommande 3.21 PS3 firmware när nu den välkända playstation-hackern George ”GeoHot” Hotz att det kommer att släppas en Custom firmware för PlayStation 3 som återställer möjligheten att installera exempelvis YellowDog linux på spelkonsolen. Detta kommer att fungera från firmware 3.15 eller tidigare system och kan möjligen även fungera för dom nyare Slim-enheterna. Därför uppmanas samtliga Linux-intresserade att inte uppdatera sina system via PSN utan att invänta Geohots firmware.



Hurvida detta på ett bättre sätt kan lösgöra CellBE processorns kraft via ett annat operativsystem än Sonys egna programvara återstår att se. Tveklöst däremot är att mer än hundratusental användare nu kommer behöva att köra en ”hackad” maskin för att göra det som dom tidigare gjort med standardmjukvara.


Vi har sett hur Sonys tidigare försök att främja sin PSP-konsol mot modifierade firmware-versioner istället slutat med att hackers tog full kontroll över plattformen, för att kunna utnyttja spelkonsolen till det yttersta. Något som nu även kan vara på väg att hända med PS3 när Sony tvingar användare att hitta vägar runt deras egen mjukvara för att installera andra operativsystem och applikationer.


Källa: GeoHots blog


För den som vill prova att köra linux på sitt system finns mer att läsa på: http://www.ps3linuxworld.com/

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid