Försäljningen av SSD-enheter ökade med 124 procent under fjolåret men var med 39 miljoner sålda enheter fortfarande under förväntan. Under 2013 räknar IHS isuppli med att försäljningen ska fördubblas till totalt 83 miljoner enheter och om 3 år stå för 40 procent av lagringsmarknaden.

Enligt analytikerföretaget IHS har försäljningen av SSD-enheter gått trögre än väntat på grund av sämre än väntad försäljning i Intels ultrabook-segment. En produktkategori som är den kanske viktigaste av alla för SSD-marknadens framfart.

Siffrorna som IHS plockat fram omfattar både dedikerade SSD-enheter och så kallade cache-lösningar men man räknar inte med hybridhårddiskar som kombinerar mekaniska lagringsplattor och nand-baserat flashminne.

Annons

Under 2013 väntas en ökad försäljning av Windows 8-baserade datorer accelerera utvecklingen på SSD-marknaden, en fortsatt fallande tillverkningskostnad för nandflash och lanseringen av Intels Haswell-processorer spås också bli viktiga faktorer.

Utvecklingen på SSD-marknaden ska enligt IHS analyser vara en ganska linjär historia och försäljningen väntas fortsätta växa år för år fram till 2016 då man räknar med att det säljs totalt 239 miljoner SSD-enheter. Vilket skulle motsvara ungefär 40 procent av den totala hårddiskmarknaden.

Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Sebbe-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det är fortfarande ett meysterium varför datortillverkare inte använder mer SSD. Vi har sett vilka underverk som en SSD gör för prestandan men ändå så envisas de med att köra en 320gb eller 500gb hårddisk, även i toppmodeller. Ofta kan man välja till SSD, men då kostar maskinen 2000kr mer.
Kom igen nu. För oss slutkonsumenter så kostar en SSD 700kr. För en tillverkare så kostar den säkert inte mer än 400kr om du köper stora volymer. Så varför?

Sebbe
Medlem
Sebbe

Varför? Staten och kapitalet du vet. Mycket vill ha mer.