Från att ha haft en otrolig hype till ett förvånansvärt ljummet mottagande går Bethesda och deras enda nya IP på årtionden Starfield från The Game Awards utan en enda pokal.

Starfield är Bethesdas första påhitt på 21 år. Det är det första spelet studion släppt som inte är en del av varken The Elder Scrolls eller Fallout på över 25 år. Det byggdes upp som ett av de största spelen någonsin men alla lovord har tydligen inte bitit på faktiska spelare.

Under The Game Awards 2023 var spelet endast med och slogs om titeln ”Bästa rollspel”. Här fick dock Todd Howard och Bethesda se sig slagna av Larians Baldur’s Gate 3 som kammade hem priset till dånande applåder.

Detta må dock inte komma som en gigantiskt överraskning. Många byggde hype inför Starfield och menade hur det skulle sätta ribban för spel under de kommande tio åren. Andra var inte mer än måttligt imponerade av alla laddningsskärmar och tomma områden som spelet visade sig bestå av.

Folkets röster har alltså visat att hype, spelstudios tidigare intjänade prestige och stora ord under uppvisningar inte spelar någon roll. Bethesda får helt enkelt acceptera att man inte längre är den absoluta epitomen av rollspel studion var en gång för längesedan.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid