Det tog sin lilla tid men Valves Steam Link-applikation har hittat sin väg till ännu en plattform när den nu landar hos macOS.

Valves applikation Steam Link som låter användare avnjuta sitt spelbibliotek på andra datorer än sin primära speldator har nu blivit tillgänglig för macOS. Detta endast några veckor efter att Valve även gjorde den tillgänglig för Linux.

Hittills har applikationen endast varit tillgänglig för Apple TV och iOS. Även om vägen till den sistnämnda plattformen var relativt knepig då Apples riktlinjer kom i vägen för spel att strömmas till just iOS. Det tog cirka ett år men till slut blev den tillgänglig för telefonoperativsystemet och nu även till datorer med macOS.

Applikationen fungerar på så vis att en dator står för hästkrafterna och drivet speltitlar samtidigt som den över WiFi strömmar spelen till en annan dator, surfplatta eller smartphone. Något som innebär att de två systemet måste vara kopplade till samma nätverk.

Valve rekommenderar en Ethernet-anslutning eller 5 GHz WiFi för optimal stabilitet när spel strömmas mellan enheter. För just macOS kommer krav på att operativsystemet High Sierra 10.13 eller senare upplagor används.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments