Antalet användare som på Valves plattform Steam använt Linux-baserat operativsystemet har varit en något stagnerad siffra. Nu visar den senaste hårdvaruundersökningen att alternativet till Windows lyckats få över fler och fler användare.

När det kommer till gaming är Linux-baserade operativsystem förmodligen inte det första man tänker på. Dock har Valve tagit sig an att göra fler speltitlar tillgängliga på plattformen. Detta genom ”Proton” vars mål är att göra speltitlar för Windows tillgängliga även på Linux.

När Valve först avtäckte Proton steg antalet Linux-användare på Steam till två procent av den totala användarbasen. Denna siffra stagnerade däremot och efter en tid sjönk den tillbaka ner till 0,8 procent där den tidigare legat. Nu har den månatliga hårdvaruundersökningen visat att under juli månad steg antalet användare av Linux på Steam till 1 procent.

Exakt vad som kan ha orsakat denna ökning är oklart. Värt att påpeka är att långt ifrån alla Steam-användare deltar i dessa undersökningar. Således kan balansen mellan antalet användare av olika operativsystem varit något skev jämfört med hur det skulle se ut om samtliga användare deltog. En annan förklaring kan vara just Proton och det arbete Valve lagt ner för att få allt fler speltitlar kompatibla med plattformen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid