Valve har nu bekräftat att man kommer avsluta stödet för Microsofts åldrande operativsystem Windows 7, 8 och 8.1 på sin plattform Steam i januari 2024.

Trots sina många år på nacken är det fortfarande en del som använder sig av operativsystemen Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1. Den som fortfarande använder något av dessa operativsystem och vill använda Steam för att spela spel kommer dock behöva uppgradera i början av nästa år.

Valve har nu bekräftat att man kommer avsluta Steams stös för de tre åldrande operativsystemen den 1 januari 2024. Således kommer de som inte uppgraderat till Windows 10 eller Windows 11 ännu antingen bli utan tillgång till plattformen eller behöva byta operativsystem. Detta oberoende på om de köpt några spel eller andra mjukvaror på plattformen sedan innan eller ej.

Anledningen till detta är att de nyaste funktionerna på Steam-plattformen förlitar sig på en inbäddad version av webbläsaren Google Chrome. Denna webbläsare fungerar inte längre på äldre versioner av Windows. Framtida versioner av Steam kommer även kräva att specifika uppdateringar av Windows 10 och Windows 11 har installerats.

Trots att Windows 10 hade en ganska bra start sett till antalet användare som bytte över till operativsystemet vid lansering var det fortfarande många som stannade kvar på äldre operativsystem. Antalet användare av Windows 7 och Windows 8-upplagorna har däremot dalat stadigt sedan dess. Däremot finns det fortfarande tillräckligt många användare för att Valve nu gått ut nio månader i förväg om det döende stödet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid