Steam-användare som fortfarande använder sig av operativsystemen Windows 7, Windows 8 eller 8.1 bör överväga att uppdatera till nyare Windows-versioner då Steams officiella stöd för de åldrande operativsystemen avslutats.

Från och med den 1 januari 2024 har Steam inte längre något officiellt stöd för Windows 7, 8 och 8.1. Detta innebär att användare som fortfarande sitter på ett av dessa operativsystem inte längre kommer få några säkerhetsuppdateringar till Steam-klienten. Valve varnar också för att det avslutade stödet kan medföra andra problem för användare i framtiden.

Medans klienten så som den är idag och användares speltitlar förväntas fortsätta fungera på de äldre operativsystemen är det å andra sidan inte garanterat. Valve påpekar att man inte länge kommer att erbjuda någon support för användare på de äldre operativsystemen om klienten eller några speltitlar plötsligt skulle sluta fungera. Användare uppmanas således att uppdatera till Windows 10 eller 11.

Anledningen till det avslutade stödet för de äldre operativsystemen är att Steam idag har en integrerad Google Chrome-webbläsare. Google har sedan tidigare avslutat stödet för de äldre operativsystemen i sin webbläsare. Något som då fått Valve att göra detsamma för sin spelplattform då den som tidigare nämnt förlitar sig till en viss del på Google Chrome.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid