Microsofts vd Steve Ballmer är övertygad om att den nya smartphoneplattformen Windows Phone 8 kommer växa i raskt takt. Det berättade Ballmer under företagets Windows 8-lansering i Tel Aviv tidigare i veckan. Ballmer väntar sig att volumförsäljningen av Windows Phone kommer öka raskt.

Microsoft är en förhållandevis liten spelare på smartphonemarknaden idag med drygt 3,6 miljoner sålda enheter under tredje kvartalet 2012. Detta var något som Steve Ballmer bekräftade under Windows-eventet i Israel, samtidigt som han poängterade att man med Windows Phone 8 har stora förhoppningar inför framtiden.

”We are still relatively small … I expect the volumes on Windows Phone to really ramp quickly.” sa Ballmer under lanseringseventet.

Nyckeln till en framgångsrik framtid för Windows Phone handlar dock inte bara om Microsofts arbete med mobilplattformens mjukvara. Ballmer lyfte även fram sina samarbete med Nokia, HTC och Samsung som viktiga strategiska stöttepelare när man tar sig an Google och Apple på smartphonemarknaden. Med Microsofts nya operativsystem och sina täta partnersamarbeten menade Steve Ballmer att det finns möjligheter för mjukvarujätten att bli en seriös spelare på smartphonemarknaden.

Microsoft visade redan under tredje kvartalet 2012 på en positiv utveckling då man skeppat 140 procent fler telefoner än samma period förra året. Men med totalt 3,6 miljoner skeppade enheter och en marknadsandel på 2 procent är man fortfarande en lilleputt jämfört med Android och Ios som skeppade 136 miljoner respektive 26,9 miljoner smartphones förra kvartalet. Hur mycket av luckan som kan krympas med hjälp av Windows Phone 8 lär vi få veta inom en ganska snar framtid. Ska vi tro Microsoft och Steve Ballmer lär det hända en hel del på smartphonemarknaden den närmaste tiden.


Relaterade artiklar:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Segen01McKinley Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

F*n vad sena dom är till festen.
Alla har ju redan köpt sina galaxies och sina iphones. Vilka är det som är kvar?(För utom hardcore entusiaster?)

Medlem
Henrik Robeck

Programmerare brukar säga: Skit in, skit ut…
Vi får väl se som artikeln säger; tiden lär utvisa om det blir sanning eller inte.

McKinley
Medlem
McKinley

[quote name=”Segen01″]F*n vad sena dom är till festen.
Alla har ju redan köpt sina galaxies och sina iphones. Vilka är det som är kvar?(För utom hardcore entusiaster?)[/quote]

Alla säger du?
Jag däremot säger långt ifrån alla har köpt färdigt

Segen01
Gäst
Segen01

[quote name=”McKinley”]
Alla säger du?
Jag däremot säger långt ifrån alla har köpt färdigt[/quote]

Visst finns det dom som håller ut till WP8 blir tillgänglig för allmänheten. Men om man tittar på vilka volymer Samsung och Apple skeppar så försvinner WP8s tilltänkta kunder fort. Kvar blir dom som redan bestämt sig för WP8, mao entusiaser.