Small preview image

Nätaggregatstillverkaren var först ut på banan med ett datornätaggregat certifierat för 80 Plus Gold redan under 2005 men ny fyra år senare har även övriga tillverkare börjat komma ikapp. Samtidigt har teknikens framsteg gjort det möjligt att nå över 90% effektivitet, vilket krävs för 80 Plus Gold certifieringen, vid typisk belastning utan allt för stora kostnader. När Seasonic nu lanserar sin X-serie av nätaggregat är det just med den högsta certifieringen man kan få i dagsläget men det är inte bara i ren kraft de nya aggregaten är effektiva.



Seasonic har nämligen visat framåtanda genom att utveckla en kylning som gör det möjligt för nätaggregaten att kylas helt passivt om belastningen inte överstiger 20%. Även om en temperatursensor fortfarande har förtroende att dra igång fläktarna om ventilationen i systemet inte riktigt hänger med på noterna.



X-Serien ska med optimerade komponenter och design alstra mindre värme vilket gjort denna lösning möjlig. Serien ska dyka upp på marknaden inom en månad och då med två modeller på 650W resp. 750W med helt modulära kablar.



Källa: TechReport

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid