Mionix Avior 7000

svenska Mionix har redan en representant i svenska musguiden i form av Naos 8200 men nu har det blivit dags för deras ambidextriösa mus Avior 7000 att sättas på prov.

 

Mionix Avior 7000
Anslutning Flätad USB-kabel – 2 m
Antal knappar 9
Sensor Pixart PMW 3310 – Optisk
DPI/ CPI Upp till 7000 DPI
Polling rate 125 – 1000 Hz
Rekommendrad handstorlek S/M/L
Dimensioner 65 x 36 x 125 mm
Vikt 100 g
Drivrutiner/ programvara Mionix Avior 7000 Software
Lägsta pris på Prisjakt.nu Product price

 

Form och design

Avior 7000 är en mus anpassad för både höger- och vänsterhänta personer då den är helt symmetrisk i sin design både vad det gäller utformning och knapparnas placering. Hela musen är lackad med en behaglig gummilack för att öka greppet och likt Naos 8200 så är det inte den typen av gummilack som lätt drar åt sig damm och smuts.

Musen har en låg rygg och bak men med bred front och lämpar sig överraskande bra för små som stora händer, så rekommenderad handstorlek för Avior är small till large. Däremot om du har riktigt stora händer så kommer den att kännas liten men det är som alltid väldigt individuellt men som de allra flesta ambidextriösa mössen så funkar den att greppa med både handflate-, klo- och fingergrepp.

mionix_avior_7000_1

Knapparnas placering är simpel och eftersom det är en ambidextriös mus så finner vi två sidoknappar placerade på varje sida. På ovansidan finner vi det upplysta scrollhjulet och logotypen tillsammans med två DPI-knappar. Färgen på beslyningen kan justeras i 16,8 miljoner olika färger och ger Avior ett snyggt utseende som kan matcha din övriga utrustning.

Om vi tar en titt på musens undersida så ser vi två stora och tjocka glidytor och i framkant den flätade USB-kabeln som är aningen styv men ändå formbar.

mionix_avior_7000_5

Prestanda och användande

Vid våra speltester så överraskar Mionix oss med bra prestanda, Avior känns mycket responsiv och det finns ingen märkbar acceleration i sensorn, vare sig positiv eller negativ.

Musknapp 1 och 2 har ett lätt motstånd och är mycket taktila, vilka brytare Mionix har valt att använda vet vi inte men de påminner väldigt mycket om Omron-brytare. Sidoknapparna är mjuka men avger ett säkerställande klickljud och värt att notera är att om du handflategreppar musen så kommer du mest största sannolikhet att komma åt sidoknapparna på ring- och lillfingrets sida.

DPI-knapparna har lite hårdare motstånd vilket är något som vi föredrar så man inte klicka på dem av misstag och scrollhjulet har distinkta steg och ett riktigt bra grepp.

mionix_avior_7000_4

Greppet i Avior är det bästa vi har känt på en ambidextriös mus och det märks att Mionix använder en högkvalitativ gummilackering.

Avior glider bäst på hårda ytor men vi upplever att vi får bäst läsresultat på våra mjuka mattor så för den här musen rekommenderar vi att du använder en musmatta av mjukare material.

Vid våra prestandatester så levererar musen enligt specifikationerna och har inga problem att rapportera i 1 000 hertz, läsa hastiga rörelser eller överensstämma med inställda DPI-nivåer.

Mjukvara

Avior 7000 använder mjukvaran Mionix Avior 7000 Software, ett program som har allt du som vardaglig eller avancerad gamer kan tänka dig vilja justera. Mjukvaran är simpel och lätt att förstå men designen är ganska tråkig och platt.

mionix_avior_7000_software_1

I mjukvaran kan du blandannat justera enklare inställningar så som binda knappar till funktioner, skapa olika profiler, scrollhastighet, DPI-nivåer i 3 steg och polling rate. Men även mer avancerade inställningar så som lift off distance, underlagsanalysator och möjligheten att dela X och Y axelns DPI-inställningar.

mionix_avior_7000_software_2

Det går givetvis att justera vilka färger som ska användas i de två olika zonerna som är scrollhjulet och logotypen.

Vi noterar att programvaran inte drar någon onödig processorkraft men cirka 35 megabyte arbetsminne, däremot så kan mjukvaran avslutas efter man gjort alla sina inställningar då de lagras i musen och inte i datorn.

Summering

Mionix Avior imponerar på oss som den bästa ambidextriösa musen i svenska musguiden hittills. Med en bra sensor utan märkbar acceleration, responsiva knappar med bra taktil känsla och hög kvalitet så har Mionix lyckats att leverera en mus som passar både höger- och vänsterhänta personer som ställer höga kvalitetskrav på sin gamingmus.

54
Leave a Reply

Please Login to comment
48 Comment threads
6 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
JesperJohan PetterssonGascogneJohannesPhilip Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jonathan Johansson
Gäst

Tycker att ni ska jämföra Mionix Naos 8200 med QPAD 5K. Samma skal fast olika specifikationer. Hade varit roligt och se vilken som är bäst.

Flyfisherman
Medlem

Kul att ni återigen skapat en ny köpguide med datortillbehör.
Många pluspoäng. 🙂

LoppanH
Medlem
LoppanH

Logitech is the shit för mig ända sen MX518 kör nu med en G400 å har en G400s i reserv men G402:an gillar jag inte utseendet på men kan nog vänja mig där också. Synd att dom inte vill hålla G400:an vid liv som ett billigare alternativ till deras i dyraste laget senaste modeller,

Flyfisherman
Medlem

Jag har kört med Logitech MX-518 sedan begynnelsen och varit extremt nöjd, men efter denna mus-guide är det nog läge att byta upp sig? Men precis som det står; det är viktigt att manuellt gå in på respektive tillverkares supportsida och ladda hem deras särskilda drivrutiner och s/w för det är sällan det följer med skiva. Det gäller även Logitec special tangentbord också. Rätt dåligt av dom att den upplysningen inte står tydligt utmärkt!Mvh 8) Ps. Gäller även vissa av Logitechs Webbkameror också – ingen skiva, men vill man kunna komma åt dom häftigare effekterna, etc. så måste man ladda… Läs hela »

Sebbe
Medlem
Sebbe

Bra om ni även testade trackballs och informerade om möss/trackballs var anpassade för vänsterhänta.

Ps. Gör något åt ert certifikat så man slipper ha ett certifikat själv när man använder Firefox och besöker eran sida.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Otroligt bra med test av möss, och framför allt stort plus för att ni tar upp storleken på mössen på ett seriöst sätt. Har själv precis large händer med era mått, och jag tycker det är ett jätteproblem att alla möss är för små. Kör med en MS sidewinder idag, för det är en rejäl mus för oss med händer lämpade till både vedhuggning och gaming.

Sitter annars med en ouppackad julklapp i form av en Steelseries Rival. Och det känns ju bra med tanke på resultatet av ert test.

martinot
Medlem
martinot

Mycket bra och seriös guide. Dock så är det som ni själva skriver ytterst personligt och högst varierande vilka möss som passar en. Har haft en SS Rival, men gillade inte den alls. Hatade greppet och tyckte den var alldeles för stor och klumpig.

Lämnade tillbaks och skaffade istället en SS Sensei RAW. Hur nöjd som helst och passar mig som ”hand i handsken”.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

[quote name=”martinot”]tyckte den var alldeles för stor och klumpig. [/quote]

Nu måste jag packa upp min Rival omedelbart!

Nicklas Nylén
Gäst
Nicklas Nylén

Kan ni inte titta på hur mycket resurser de olika drivrutiner och programmen kräver från de olika tillverkarna och vilka kombinationer som inte är bra som tex Steelseries och logitech Setipoint drivrutin i kombo och där Steelseries program vara drog 350 mb ram+ swap tidigare under 2014 när jag testade produkten kan va att dom fixat detta nu.

EldVarg
Gäst
EldVarg

Jag tycker oxå det borde finnas en vänsterhänt del. Vi är ju trots allt 10% av befolkningen. Konstigt att 90% alltid ska få 100% av utrymmet.

Flyfisherman
Medlem

[quote name=”Tripptrapptrull”]Otroligt bra med test av möss, och framför allt stort plus för att ni tar upp storleken på mössen på ett seriöst sätt. Har själv precis large händer med era mått, och jag tycker det är ett jätteproblem att alla möss är för små. Kör med en MS sidewinder idag, för det är en rejäl mus för oss med händer lämpade till både vedhuggning och gaming. Sitter annars med en ouppackad julklapp i form av en Steelseries Rival. Och det känns ju bra med tanke på resultatet av ert test.[/quote] Vedhuggning i all ära som jag också håller på… Läs hela »

Medlem

Hej!

En bra guide, men jag saknar att ni inte alltid nämner musens kvalitetskänsla. Ni anmärkte på att Razer Deathadder 2013 hade dålig kvalitetskänsla men inte för vissa övriga möss.

För mig är det en mycket viktig faktor och jag skulle uppskatta om ni var tydligare med hur musen upplevs i det avseendet 🙂 Gärna även vilken mus som har den bästa kvalitetskänslan av alla ni testat.

Spfere
Gäst
Spfere

Är det bara jag som hamnar i en loop då jag försöker komma till omdömmen/summering? loopar sida 18-19 kommer inte längre.

Gascogne
Medlem
Gascogne

Vilken mus är den bästa ersättaren till Logitech G9 / G9X?

En viktigt funktion som G9’an har för mig är att scrollhjulet snurrar fritt.

TimMy2003
Medlem
TimMy2003

När ska ni testa Roccat mössen?

Martin Anthony Bendsøe
Medlem
Martin Anthony Bendsøe

Större Modell: Zowie EC1-A ;97 gram
Mindre Modell: Zowie EC2-A ;93 gram

http://www.zowiegear.com/index.php?i=product_gallery&p=21

godis e gott
Gäst
godis e gott

Jag vill ha en enkel mus med sladd, inga finesser, MEN STOR, ju större desto bättre. Först och främst BRED men helst djup och hög också. Hopplöst att läsa guider och försöka selektera ut dom jättestora XL.

godis e gott
Gäst
godis e gott

Optisk eller laser spelar ingen roll. Idag kör jag oftast fingertip/claw eftersom alla möss är så små. Skulle vilja pröva palm så jag har tejpat på suddgummin och andra grejer för att bygga ut framför allt bredden. Har tidigare provat div special möss med jag vill ha en ordinär. Räcker med två knappar och ett hjul och helst sladd. Dom sladdlösa tillför inget för mig.

Stormense
Medlem
Stormense

Jag har också haft musen ett tag. Bra mus men inte ett stort lyft, eller inget alls, från min förra MX Performence som man kan få tag på för halva priset. Men som ni skrev, Bluetooth-funktionen är suverän.

Johan_
Gäst
Johan_

”Svenska musguiden – Sveriges största test av datormöss” Låter ungefär som när man är på bilresa genom Sverige och efter varje håla finns en godisaffär som alla hävdar att de störst.

37 recensioner på så kort tid är riktigt bra! Dock är det inte på något sätt störst, Fragbite har över 60, men fortsätter ni så här lär ni gå om snart. Bra jobbat!

Hassan Shah
Gäst
Hassan Shah

Skulle vilja se ett test av Logitech G502. Det ser ut som att det är bland de absolut mest påkostade flaggskeppsmössen idag.

Phili
Gäst
Phili

Kan ni testa Razer diamondback Chroma?

Älskade den musen på mitten av 2000 talet tills den försvann..
Undrar hur nya står sig, den kostar rätt mycket såg jag..

Tobberian
Medlem
Tobberian

Tips/varning:
Linsen(klarplastdelen underst) KAN skallra lite (för många, misstänker alla/mig tex).
Det åtgärdas dock lätt med lite tejp i glappet (ja körde 1mm mjuk dubbelhäft).
Youtube visar hur https://www.youtube.com/watch?v=lI6UulAMWnQ
(Är man försiktig sitter musfötterna som nya efteråt, jag tog inte ens lös hela).

Tobberian
Medlem
Tobberian

Japp det ”svåraste” är dock musfötterna resten är enkelt.
Kanske fixat i nyare batch, min är dock rätt nyköpt (mellandagsrean elgig-butik).
(BTW skallret påverkar såklart rörelsen, rittest-länk 0:20).

Rogerlito
Gäst
Rogerlito

Jag hade en MX518 men tyckte inte alls att denna var lika bra… Eller det som störde mig mest var knappen på insidan som för mig hamnar precis där jag vill ha tummen. Om jag ska ha tummen där så måste jag hålla väldigt försiktigt för att inte råka trycka in den, eller så måste jag hålla bakom knappen. Båda tillvägagångssätten gör att jag inte alls får samma kontroll över musen. Sensorn var dock kanon men Zowie EC2-a som jag köpte samtidigt lever upp till samma standard och där finns det inga grepproblem för mig samtidigt som mouse 1 och… Läs hela »

philip
Medlem
philip

Tjena Johan

Har sedan länge sökt en efterträdare till min diamondback 3g. Såg att de nylanserat den men enligt tester är sensorn dålig.. Du som testat ett antal möss nu, vilken skulle du rekommendera med liknande passform och bra prestanda.
Symmetrisk mus och sidoknappar är ett krav.

Tack för svar.

Johannes
Gäst
Johannes

Väldigt bra test av datormössen! Tack så mycket för en välskriven artikel och ett välgjort test. Gillar att ni nämner en del om storleken på mössen. Som vänsterhänt ser jag även fram emot en titt på mössen för oss stackars 10%-are 🙂 Jag är inte så kunnig av mig och det finns ju en hel uppsjö av möss så det här kommer garanterat hjälpa mig att hitta rätt tack så mycket! Sist men inte minst tack för tipset Tobberian Tips/varning: Linsen(klarplastdelen underst) KAN skallra lite (för många, misstänker alla/mig tex). Det åtgärdas dock lätt med lite tejp i glappet (ja… Läs hela »

Gascogne
Medlem
Gascogne

Kommer ni att testa Logitech MX Anywhere 2?

Jesper
Gäst
Jesper

Tjenare.

Finns det någon möjlighet att man får se Duckys tillskott i musdjungeln, Ducky secret?