Ozone Argon Ocelote World

Unga och ständigt utvecklande Ozone har gjort sig ett namn på marknaden med sina ambidextriösa gamingmöss och är inte sena ut med nya modeller. Under veckan har vi tagit en närmare titt på Argon Ocelote World som designats av gamingprofilen Carlos ”ocelote” Rodriguez och är likt många andra Ozone möss ambidextriös.

 

Ozone Argon Ocelote World
Anslutning Flätad USB-kabel – 1.8 m
Antal knappar 9
Sensor Avago ADNS 9800 – Laser
DPI/CPI 100 – 8200 DPI
Polling rate 125 – 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek M/L
Vikt 125 g med justerbara vikter
Dimensioner 125 x 67 x 40 mm
Drivrutiner/ programvara Argon Ocelote Driver
Lägsta pris på Prisjakt.nu Product price

Form och design

Argon Ocelote har som nämnt ovan en ambidextriös design vilket innebär att den ligger lika bra i handen för höger- som vänsterhänta personer. Den är lite större än tidigare ambidextriösa möss som vi testat och har en aningen högre rygg än vad vi vanligtvis ser hos ambidextriösa möss. Det gör att vi kommer att rekommendera handstorlek medium till large och lämpar sig bäst för personer som klo- eller fingergreppar sin datormus.

ozone_argon_ocelote_2

Musen har ett ganska sportigt utseende med sin mattsvarta lackering och oranga detaljer. Lacken som Ozone har valt ger ett svalt samt ökat grepp och ger enligt oss musen ett tufft utseende.

Tittar vi längs sidorna så kan vi se att greppytorna har designats med en knottrig gummibeläggning för att ge extra bra grepp, och längs med bakkanterna så löper en ljusslinga som skiner i orange ljus. Då musen är lämpad för både höger- och vänsterhänta användare så finns det två tumknappar att tillgå på både höger och vänster sida.

På Argons ovansida hittar vi en bakgrundsbelyst Ozone logotyp, DPI-knappar för att både höja och sänka DPI nivån och givetvis de sedvanliga musknapp 1 och 2 med ett gummerat scrollhjul i mitten som även är klickbart.

ozone_argon_ocelote_6

Vänder vi på musen så ser vi två smala och avlånga glidytor som är relativt tjocka och sensorn har placerats så nära centrum som möjligt. Strax bakom sensorn sitter luckan för viktjustering som kan bära upp till fyra stycken 4,5-grams vikter och i framkant så syns den flätade USB-kabeln som är i styvaste laget för att kunna dras smidigt runt din utrustning.

Prestanda och användande

Argon Ocelote presterar bra i våra speltester och vi upplever ingen märkbar acceleration, vare sig negativ eller positiv och sensorn läser riktigt bra på både hårda och mjuka musmattor. Vi upplever att den här musen främst riktar sig till FPS- och möjligtvis RTS-spelare med tanke på utformningen och utbudet av knappar.

På tal om knappar så använder Argon Ocelote Omron-brytare för musknapp 1 och 2 som ger en skön taktil känsla och det är ingen tvekan om knapptryck registreras, likaså DPI-knapparna ger en bra respons med ordentliga klick men tumknapparna känns ganska svampiga och har lång slaglängd. Scrollhjulet lämnar också en del att önska även om den har distinkta steg så ger den ibland ifrån sig ett klonkade ljud vilket inte bidrar till någon kvalitetskänsla.

ozone_argon_ocelote_5

Musen glider bra på hårda musmattor i till exempel aluminium eller plast men efter en stunds spelande så upplever vi att greppet blir halt och de gummerade sidorna tillför inte särskilt mycket utan blir istället halare av handsvett.

Det som vi finner mest irriterande med Argon Ocelote är en sådan sak som Ozone uppenbarligen missat vid sina kvalitetskontroller. När man stänger luckan för viktjustering så glappar den märkbart och så fort du rör musen uppstår ett klonkljud vilket gör att den här musen känns betydligt mycket billigare än vad den är.

Vid prestandatester av polling rate och DPI så lever Argon Ocelote upp till vad Ozone utlovar med stadiga polling rates och DPI-nivå i relation till vad vi ställt in i mjukvaran.

Mjukvara

Argon Ocelote använder ett eget program vid namn Argon Ocelote Driver. I mjukvaran hittar vi enkelt alla grundläggande inställningar som alla användare kan tänkas vilja justera: DPI-nivåer, binda knappar, profiler, windows pekarhastighet, belysning, polling rate och responstid.

ozone_argon_ocelote_software_1

Mjukvaran är simpelt utformad och det är enkelt att hitta alla inställningar och det drar minimalt med resurser från datorn.

Summering

Ozone Argon Ocelote World är en lyckad gamingmus sett ur prestandaperspektiv med en bra sensor som inte uppvisar någon acceleration eller läsproblem på de underlag vi testat. Men det krävs mer än en bra sensor och Omron-brytare för att skapa en bra gamingmus. Argon Ocelote blir tyvärr hal vid långa spelsessioner och vi upplever att vi helt enkelt måste ta omtag flertalet gånger vid spelande vilket är ganska enerverande och som inte det vore nog så dras musens kvalitetskänsla ner av klonkade ljud från scrollhjulet och luckan som håller vikterna.

54
Leave a Reply

Please Login to comment
48 Comment threads
6 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
JesperJohan PetterssonGascogneJohannesPhilip Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jonathan Johansson
Gäst

Tycker att ni ska jämföra Mionix Naos 8200 med QPAD 5K. Samma skal fast olika specifikationer. Hade varit roligt och se vilken som är bäst.

Flyfisherman
Medlem

Kul att ni återigen skapat en ny köpguide med datortillbehör.
Många pluspoäng. 🙂

LoppanH
Medlem
LoppanH

Logitech is the shit för mig ända sen MX518 kör nu med en G400 å har en G400s i reserv men G402:an gillar jag inte utseendet på men kan nog vänja mig där också. Synd att dom inte vill hålla G400:an vid liv som ett billigare alternativ till deras i dyraste laget senaste modeller,

Flyfisherman
Medlem

Jag har kört med Logitech MX-518 sedan begynnelsen och varit extremt nöjd, men efter denna mus-guide är det nog läge att byta upp sig? Men precis som det står; det är viktigt att manuellt gå in på respektive tillverkares supportsida och ladda hem deras särskilda drivrutiner och s/w för det är sällan det följer med skiva. Det gäller även Logitec special tangentbord också. Rätt dåligt av dom att den upplysningen inte står tydligt utmärkt!Mvh 8) Ps. Gäller även vissa av Logitechs Webbkameror också – ingen skiva, men vill man kunna komma åt dom häftigare effekterna, etc. så måste man ladda… Läs hela »

Sebbe
Medlem
Sebbe

Bra om ni även testade trackballs och informerade om möss/trackballs var anpassade för vänsterhänta.

Ps. Gör något åt ert certifikat så man slipper ha ett certifikat själv när man använder Firefox och besöker eran sida.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Otroligt bra med test av möss, och framför allt stort plus för att ni tar upp storleken på mössen på ett seriöst sätt. Har själv precis large händer med era mått, och jag tycker det är ett jätteproblem att alla möss är för små. Kör med en MS sidewinder idag, för det är en rejäl mus för oss med händer lämpade till både vedhuggning och gaming.

Sitter annars med en ouppackad julklapp i form av en Steelseries Rival. Och det känns ju bra med tanke på resultatet av ert test.

martinot
Medlem
martinot

Mycket bra och seriös guide. Dock så är det som ni själva skriver ytterst personligt och högst varierande vilka möss som passar en. Har haft en SS Rival, men gillade inte den alls. Hatade greppet och tyckte den var alldeles för stor och klumpig.

Lämnade tillbaks och skaffade istället en SS Sensei RAW. Hur nöjd som helst och passar mig som ”hand i handsken”.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

[quote name=”martinot”]tyckte den var alldeles för stor och klumpig. [/quote]

Nu måste jag packa upp min Rival omedelbart!

Nicklas Nylén
Gäst
Nicklas Nylén

Kan ni inte titta på hur mycket resurser de olika drivrutiner och programmen kräver från de olika tillverkarna och vilka kombinationer som inte är bra som tex Steelseries och logitech Setipoint drivrutin i kombo och där Steelseries program vara drog 350 mb ram+ swap tidigare under 2014 när jag testade produkten kan va att dom fixat detta nu.

EldVarg
Gäst
EldVarg

Jag tycker oxå det borde finnas en vänsterhänt del. Vi är ju trots allt 10% av befolkningen. Konstigt att 90% alltid ska få 100% av utrymmet.

Flyfisherman
Medlem

[quote name=”Tripptrapptrull”]Otroligt bra med test av möss, och framför allt stort plus för att ni tar upp storleken på mössen på ett seriöst sätt. Har själv precis large händer med era mått, och jag tycker det är ett jätteproblem att alla möss är för små. Kör med en MS sidewinder idag, för det är en rejäl mus för oss med händer lämpade till både vedhuggning och gaming. Sitter annars med en ouppackad julklapp i form av en Steelseries Rival. Och det känns ju bra med tanke på resultatet av ert test.[/quote] Vedhuggning i all ära som jag också håller på… Läs hela »

Medlem

Hej!

En bra guide, men jag saknar att ni inte alltid nämner musens kvalitetskänsla. Ni anmärkte på att Razer Deathadder 2013 hade dålig kvalitetskänsla men inte för vissa övriga möss.

För mig är det en mycket viktig faktor och jag skulle uppskatta om ni var tydligare med hur musen upplevs i det avseendet 🙂 Gärna även vilken mus som har den bästa kvalitetskänslan av alla ni testat.

Spfere
Gäst
Spfere

Är det bara jag som hamnar i en loop då jag försöker komma till omdömmen/summering? loopar sida 18-19 kommer inte längre.

Gascogne
Medlem
Gascogne

Vilken mus är den bästa ersättaren till Logitech G9 / G9X?

En viktigt funktion som G9’an har för mig är att scrollhjulet snurrar fritt.

TimMy2003
Medlem
TimMy2003

När ska ni testa Roccat mössen?

Martin Anthony Bendsøe
Medlem
Martin Anthony Bendsøe

Större Modell: Zowie EC1-A ;97 gram
Mindre Modell: Zowie EC2-A ;93 gram

http://www.zowiegear.com/index.php?i=product_gallery&p=21

godis e gott
Gäst
godis e gott

Jag vill ha en enkel mus med sladd, inga finesser, MEN STOR, ju större desto bättre. Först och främst BRED men helst djup och hög också. Hopplöst att läsa guider och försöka selektera ut dom jättestora XL.

godis e gott
Gäst
godis e gott

Optisk eller laser spelar ingen roll. Idag kör jag oftast fingertip/claw eftersom alla möss är så små. Skulle vilja pröva palm så jag har tejpat på suddgummin och andra grejer för att bygga ut framför allt bredden. Har tidigare provat div special möss med jag vill ha en ordinär. Räcker med två knappar och ett hjul och helst sladd. Dom sladdlösa tillför inget för mig.

Stormense
Medlem
Stormense

Jag har också haft musen ett tag. Bra mus men inte ett stort lyft, eller inget alls, från min förra MX Performence som man kan få tag på för halva priset. Men som ni skrev, Bluetooth-funktionen är suverän.

Johan_
Gäst
Johan_

”Svenska musguiden – Sveriges största test av datormöss” Låter ungefär som när man är på bilresa genom Sverige och efter varje håla finns en godisaffär som alla hävdar att de störst.

37 recensioner på så kort tid är riktigt bra! Dock är det inte på något sätt störst, Fragbite har över 60, men fortsätter ni så här lär ni gå om snart. Bra jobbat!

Hassan Shah
Gäst
Hassan Shah

Skulle vilja se ett test av Logitech G502. Det ser ut som att det är bland de absolut mest påkostade flaggskeppsmössen idag.

Phili
Gäst
Phili

Kan ni testa Razer diamondback Chroma?

Älskade den musen på mitten av 2000 talet tills den försvann..
Undrar hur nya står sig, den kostar rätt mycket såg jag..

Tobberian
Medlem
Tobberian

Tips/varning:
Linsen(klarplastdelen underst) KAN skallra lite (för många, misstänker alla/mig tex).
Det åtgärdas dock lätt med lite tejp i glappet (ja körde 1mm mjuk dubbelhäft).
Youtube visar hur https://www.youtube.com/watch?v=lI6UulAMWnQ
(Är man försiktig sitter musfötterna som nya efteråt, jag tog inte ens lös hela).

Tobberian
Medlem
Tobberian

Japp det ”svåraste” är dock musfötterna resten är enkelt.
Kanske fixat i nyare batch, min är dock rätt nyköpt (mellandagsrean elgig-butik).
(BTW skallret påverkar såklart rörelsen, rittest-länk 0:20).

Rogerlito
Gäst
Rogerlito

Jag hade en MX518 men tyckte inte alls att denna var lika bra… Eller det som störde mig mest var knappen på insidan som för mig hamnar precis där jag vill ha tummen. Om jag ska ha tummen där så måste jag hålla väldigt försiktigt för att inte råka trycka in den, eller så måste jag hålla bakom knappen. Båda tillvägagångssätten gör att jag inte alls får samma kontroll över musen. Sensorn var dock kanon men Zowie EC2-a som jag köpte samtidigt lever upp till samma standard och där finns det inga grepproblem för mig samtidigt som mouse 1 och… Läs hela »

philip
Medlem
philip

Tjena Johan

Har sedan länge sökt en efterträdare till min diamondback 3g. Såg att de nylanserat den men enligt tester är sensorn dålig.. Du som testat ett antal möss nu, vilken skulle du rekommendera med liknande passform och bra prestanda.
Symmetrisk mus och sidoknappar är ett krav.

Tack för svar.

Johannes
Gäst
Johannes

Väldigt bra test av datormössen! Tack så mycket för en välskriven artikel och ett välgjort test. Gillar att ni nämner en del om storleken på mössen. Som vänsterhänt ser jag även fram emot en titt på mössen för oss stackars 10%-are 🙂 Jag är inte så kunnig av mig och det finns ju en hel uppsjö av möss så det här kommer garanterat hjälpa mig att hitta rätt tack så mycket! Sist men inte minst tack för tipset Tobberian Tips/varning: Linsen(klarplastdelen underst) KAN skallra lite (för många, misstänker alla/mig tex). Det åtgärdas dock lätt med lite tejp i glappet (ja… Läs hela »

Gascogne
Medlem
Gascogne

Kommer ni att testa Logitech MX Anywhere 2?

Jesper
Gäst
Jesper

Tjenare.

Finns det någon möjlighet att man får se Duckys tillskott i musdjungeln, Ducky secret?