Corsair M65 Pro RGB

Komponent- och chassitillverkaren Corsair har sedan tidigare en del gamingmöss i portföljen men inte någon modell som riktigt slagit igenom. Nu tar Corsair krafttag i FPS-segmentet på marknaden med nya råttan M65 Pro RGB som bland annat bjuder på anpassningsbar vikt och en eftertraktad sensor. Vi har satt M65 Pro på prov för att se ifall den kan utmana populära motsvarigheter så som Razer Deathadder och Steelseries Rival.

Corsair M65 Pro RGB
Anslutning Flätad USB-kabel – 1,8 m
Antal knappar 8
Sensor PMW336x
DPI Upp till 12 000 DPI
Polling rate Upp till 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlek M/L
Dimensioner (L x B x H) 118 x 72 x 39 mm
Vikt 115 – 135,5 g
Mjukvara Corsair Utility Engine
Lägstapris på Prisjakt.nu Product price

Form och design

Corsair M65 PRO RGB är en FPS-inriktad gamingmus med kort och hög design vilket gör att den lämpar sig bäst för högerhänta användare med handstorlek medium till large som föredrar klo- eller fingrepp. Det är fullt möjligt att handflategreppa denna råtta fast den saknar stöd för ring- och lillfinger vilket inte gör det till en behaglig upplevelse. M65 Pro är konstruerad på en aluminiumram vilket ger den en stabilkänsla och alla greppytor är tillverkare i mattlackad plast för ökat grepp.

corsair_m65pro_2 Tittar vi på den vänstra sidan så ser vi en utsvängd panel som ger stöd för tummen samt två slimmade tumknappar och en sniperknapp som fördefinerat sänker DPI-inställningen när den trycks in så att det ska bli enklare att sikta med snipergevär i spel som har en mer verklighetstrogen fysik.

Vidare till ovansidan så hittar vi givetvis vänster- och högerklick som görs sällskap av DPI-knappar för justering både upp och ner samt ett gummerat scrollhjul som tillsammans med logotypen har en bakgrundsbelysning med stöd för full RGB.

corsair_m65pro_6 Den högra sidan erbjuder inga som helst funktioner så låt oss ta en närmare titt på botten. Vi vänder på M65 Pro och ser att den har tre skruvar som håller i de anpassningsbara vikterna. Skruvarna och vikterna ger oss totalt 20,5 gram i anpassningbar vikt. Bortsett från viktanpassningsskruvarna så ser vi att M65 har fem rejält tilltagna PTFE-glidytor som ger ett riktigt bra glid på alla ytor. Sensorn har placerats i centrum av undersidan och vi kan även se att den flätade USB-kabeln som är relativt enkel att form ansluter till musens vänstra sida av fronten.

Prestanda och användande

Corsair M65 PRO skeppas med en sensor från Pixart vid namn PMW336x som är i stort sett densamma som PMW3366 fast med förbättrat stöd för underlagskalibrering. Det är inget att sticka under stolen med att denna sensorn är en fullträff när det kommer till FPS-spel. M65 PRO har en perfekt respons massor av inställningsmöjligheter samt klanderfri ett-till-ett-känsla.

corsair_m65pro_5 När det kommer till knapparna så är vi tämligen säkra att Corsair anlitat en finsmakare då samtliga klick ger ett försäkrande ljud och respons. Den taktila känslan är perfekt och varje klick känns förtroendeingivande.

Då alla ytor på M65 Pro omges av mattlackad plast så får vi ett bra grepp om den och vi mister den aldrig in stridens hetta.

De anpassningsbara vikterna är enkla att justera och konfigurera helt enligt eget tycke och smak och den flätade USB-kabeln är formbar fast inte den mjukaste vi testat i musguiden.

Corsair M65 Pro var den första musen ut i vår nya Twitch-kanal där vi speltestade musen med CS:GO och vi kunde snabbt konstatera att M65 Pro inte lider av någon inbyggd acceleration.